Als je op zoek bent naar een goede locatie voor een fijne vakantie dicht bij huis, dan is Nederland een perfecte optie. Het biedt een ruime keuze uit cultuur, natuur, bruisend stadsleven en plekken met intense rust. Wanneer je een bezoek brengt aan Nederland zijn er veel hoogtepunten te zien, die je in een vrij korte tijd allemaal kunt bezoeken. Net als België is het immers een klein en prima te bereizen land. Wil je het jezelf nog wat gemakkelijker maken, dan is attractiepark Madurodam een zeer goede optie. Hier vind je namelijk op één overzichtelijk terrein allerlei bezienswaardigheden waar Nederland om bekend staat, maar dan in het klein.

© Flickr.com

Nederland op schaal nagebouwd
In Madurodam zijn bekende plekken zoals de haven van Rotterdam, de eeuwenoude binnensteden van onder meer Utrecht en Maastricht en de grachten en de beruchte Wallen van Amsterdam in miniatuur nagebouwd. Door het park heen bewegen zich kleine treintjes waardoor de indruk gewekt wordt dat je als een vogel boven Nederland zweeft. Natuurlijk kom je in Madurodam ook de kenmerkende molens en typerende Hollandse huisjes tegen. Op een schaal van 1 op 25 zijn bovendien ook dijken, de wereldberoemde waterkeringen, nagebouwd. Je kunt dus eigenlijk zeggen dat als iets enige waarde heeft voor Nederland en de Nederlanders, het in Madurodam schitterend is nagebouwd. In de avond doen ruim 50.000 lichtjes hun werk om het complete stelsel van bouwwerken te verlichten. Vanzelfsprekend zijn ook deze lichtjes op schaal gebouwd.

© Flickr.com

Wetenswaardigheden over Madurodam
Het park ontleent zijn naam aan de Joodse student George Maduro. Hij werd tijdens de Tweede Wereldoorlog als lid van het Nederlandse verzet geïnterneerd in concentratiekamp Dachau, waar hij ook overleed. Zijn ouders hebben ter nagedachtenis aan hem een bedrag gedoneerd waarmee het park kon worden aangelegd.
In 1952 werd Madurodam officieel geopend en de toenmalige kroonprinses Beatrix werd aangesteld als burgemeester van het park. Tegenwoordig wordt de burgemeester van Madurodam verkozen door de Jeugdgemeenteraad.
Dagelijks zijn er zo’n 35 mensen aan het werk om Madurodam piekfijn in orde te houden en te voorzien van de mooiste nieuwe bouwwerken. Hierbij maken oude en gedateerde gebouwen plaats voor de moderne.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Uitstekend bereikbaar voor Belgische bezoekers
Wil je dichtbij op vakantie en ga je hiervoor naar Nederland? Dan mag een bezoek aan Madurodam eigenlijk niet ontbreken op je activiteitenlijstje. Het park is het hele jaar door geopend en dus ook gewoon tijdens jouw vakantie. Madurodam is gevestigd in Den Haag (Zuid-Holland) en voor Belgische bezoekers daardoor zeer eenvoudig en snel te bereiken.
Een toegangskaartje voor het park tijdens een weekdag kost € 16,50 en een weekendticket € 17,50. Onder meer via de officiële website van het park kun je nette kortingen verkrijgen. Kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Ben je uitgekeken in het park? Dan kun je nog even door naar het stadscentrum van Den Haag of het strand van Scheveningen, die beide op een steenworp afstand liggen.