Madrid is, zoals iedereen weet, de hoofdstad van Spanje. Het is het economische, politieke en financiële centrum van het land met bovendien een enorm cultureel erfgoed. Het spreekt dan ook voor zich dat Madrid een populaire toeristische bestemming is. Op slechts 70 kilometer van de hoofdstad van Madrid vind je Toledo terug. Naast de charmante aanblik en vele bezienswaardigheden van Toledo valt het historisch belang van deze stad nauwelijks te overschatten. Met Diederik Reizen ontdek je in een paar dagen de pracht en praal van beide steden met professionele begeleiding zodat je zeker niets mist.

Madrid

© Pixabay.com

Hola Madrid!

Na de vlucht richting Madrid gaat het met de autocar richting centrum waar een eerste stadsverkenning op het programma staat. De Puerta del Sol en de Plaza Mayor hebben na de eerste dag geen geheimen meer voor jou. Vervolgens? Lekker eten in het hotel en zelf even ontdekken of al dat hoog oplopen met tapas in Spanje wel terecht is. Op dag 2 gaat het langs de oude stadswijken van Madrid en wordt ook het Koninklijk paleis en het Monasterio de las Dascalzas Reales bezocht. Een verkwikkend middagmaal later staat het legendarische Pradomuseum op het programma samen met de achtergelegen botanische tuinen.


Dagreizen, wereldreizen, groepsreizen, skivakanties, kerstmarkten, ... Bekijk het aanbod.
Promo
Onvergetelijke meerdaagse rondreizen, eventueel gecombineerd met een vlucht.
Promo
Jong en modern wagenpark, maximaal milieuvriendelijk, comfortabel en luxueus.
Promo

Prachtig Toledo

Op dag drie is het tijd voor een daguitstap naar Toledo. Een ommuurde stad die een ongelofelijke schat aan historische bezienswaardigheden en adembenemende gebouwen in zich draagt. Zo is er de kathedraal die ook wel eens de meest Spaanse van Spanje genoemd wordt, vind je het huis van Elk Greco terug in Toledo en eigenlijk te veel om op te noemen. Na de highlights bekeken te hebben gaat het richting het charmante dorpje Chinchon waar je echt een goed beeld krijgt van de authentieke lokale cultuur.

Toledo

© Pixabay.com

Eén van de grootste van Europa

Het hoogtepunt van dag 4? Dat is zonder enige twijfel het bezoek aan San Lorenzo de El Escorial. Dit gigantische klooster is één van de grootste bouwwerken van Europa en heeft niet voor niets de bijnaam “het Spaanse wereldwonder” meegekregen. Na het middagmaal gaat het richting de vallei van de helden. In deze vallei vind je een bijzonder controversieel monument. Het Monumenta Nacional de Santa Cruz werd opgericht voor de slachtoffers van de verschrikkelijke Spaanse burgeroorlog in de eerste helft van de 20ste eeuw. Op de 5de dag verken je in de voormiddag naar eigen inzicht wat er nog te zien valt in Madrid om af te sluiten met de terugvlucht richting België.


Dagreizen, wereldreizen, groepsreizen, skivakanties, kerstmarkten, ... Bekijk het aanbod.
Promo
Onvergetelijke meerdaagse rondreizen, eventueel gecombineerd met een vlucht.
Promo
Jong en modern wagenpark, maximaal milieuvriendelijk, comfortabel en luxueus.
Promo

Praktische informatie

Het verblijf ter plekke is in het Hotel Asset Posadas De Espana. Dit viersterrenhotel biedt alle nodige faciliteiten voor een comfortabel en aangenaam verblijf. Zo zijn de kamers geluiddicht, is er een gratis fitnessruimte en uiteraard ook internet doorheen het hele hotel. Wat de periode betreft kan je kiezen tussen een vertrek op 22 mei of op 7 oktober zodat je net buiten de immense drukte van het hoogseizoen valt. Belangrijk om te weten is wel dat er tijdens deze reis heel wat gewandeld zal worden en dat half pension inbegrepen is in de prijs.