Madagaskar rekenen veel mensen tot de mooiste landen ter wereld en dat zegt natuurlijk best veel. Het toerisme neemt in dit land de laatste jaren dan ook behoorlijk toe. Met Zuiderhuis boek je nu een prachtige 15-daagse reis naar dit bijzondere land. Tijdens deze reis combineer je sportiviteit, avontuur en natuur op een geweldige wijze. Je beleeft de vakantie van je leven waarbij je regelmatig ademloos zult zijn!

© Zuiderhuis.be

Verschillende klimaten
Het meest bijzondere aan Madagaskar? Dat is misschien wel het feit dat er in dit gebied verschillende unieke klimaten heersen. Dat beïnvloedt de wereld van de natuur op een directe manier. Zo behoort het eiland tot de meest uitgebreide botanische gebieden ter wereld. Natuurliefhebbers kunnen deze reis dan ook eigenlijk blind boeken. Wist je dat meer dan 80% van de dieren die in Madagaskar leven nergens anders ter wereld voorkomen? Tijdens de reis van Zuiderhuis trek je dwars door de natuur en bezichtig je de meest bijzondere natuurfenomenen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Rode Tsingy. Deze grillig gevormde pinakels zijn ontstaan doordat de aardkorst opstuwt en door eeuwenlange erosie. Door de verschillende kleuren is het een unieke omgeving waarin ook nog eens heel veel verschillende dwergplanten groeien. Je maakt hier de meest bijzondere foto’s. Over mooie landschappen gesproken: de reis trekt ook door het Ankarana nationaal park heen. Ook hier groeien vele bijzondere plantensoorten en je spot er ook veel dieren zoals de panterkameleon, felgekleurde gekko’s en honderden verschillende vogelsoorten. Als je van mooie vergezichten houdt, bereik je via de verschillende hangbruggen prachtige uitkijkpunten.


Boek hier je onvergetelijke 15-daagse vakantie naar het exotische eiland Madagaskar.
Uitgelicht
Ontdek de noordkust van Madagaskar en het paradijselijke Nosy Bé
Uitgelicht
Bewonder de lemuren en de overige unieke fauna van dit Afrikaanse eiland.
Uitgelicht

Havenstad Antsiranana
Het draait tijdens deze reis overigens niet alleen om de natuur. Ook mensen die de cultuur van het eiland graag leren kennen, kunnen deze reis boeken. Madagaskar heeft Aziatische, Afrikaanse én Arabische invloeden en dat is goed te merken in de verschillende steden. Havenstad Antsiranana is één van de hoogtepunten van de reis. Leer hier alles over de geschiedenis van het land en maak een wandeling door de oude koloniale wijk, de typische volksbuurten en natuurlijk de haven. Ook de dagelijkse markt in deze stad mag je eigenlijk niet missen. Een ander hoogtepunt tijdens de rondreis van Zuiderhuis op dit prachtige eiland is de wandeling naar Windsor Castle. Een behoorlijk pittige wandeling, dat wel. Maar wanneer je de top bereikt hebt, weet je direct dat het de moeite meer dan waard was. Je hebt hier een prachtig uitzicht van 360 graden over het gehele eiland. Voordat je de reis op een relaxte manier afsluit, neemt men je nog mee naar het Ambergebergte. Op dit vulkanische gebergte groeit een regenwoud waarin het barst van het leven. Met een professionele gids bezoek je de meest bijzondere plekjes van dit woud.

© wikipedia.org

Tropisch eiland
Na al deze inspanning verdien je het natuurlijk om even helemaal te ontspannen. Als afsluiting van deze bijzondere reis ontspan je nog enkele dagen heerlijk op het tropische eiland Nosy Bé. Je hebt hier vrije tijd die je zelf indeelt, er is tevens keuze uit het boeken van excursies, bijvoorbeeld het boeken van een boottocht om walvissen te spotten.


Boek hier je onvergetelijke 15-daagse vakantie naar het exotische eiland Madagaskar.
Uitgelicht
Ontdek de noordkust van Madagaskar en het paradijselijke Nosy Bé
Uitgelicht
Bewonder de lemuren en de overige unieke fauna van dit Afrikaanse eiland.
Uitgelicht