Kopenhagen is een fantastische stad die zeker op je bucketlist zou moeten staan als het gaat om stedentrips. Welke dingen mag je absoluut niet missen als je hier op stedentrip gaat? Hieronder is de top acht opgenomen van bezienswaardigheden in Kopenhagen volgens een local!

© Pixabay.com

Christianshavn
Wie van sfeer houdt, moet in Christianshavn zijn. Dit is zonder twijfel één van de meest gezellige buurten van de stad en je kunt er ook heerlijk langs het water lopen of een ijsje eten bij Ishuset. Natuurlijk zijn er ook genoeg terrasjes waar je onder het genot van een drankje kunt genieten van deze altijd drukke wijk.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Foodmarket
Op Papirøen wordt dagelijks een foodmarket georganiseerd. Ontzettend leuk om hier eens een kijkje te nemen. In een loods wordt eten vanuit de hele wereld verkocht. Heerlijk om eens rond te neuzen en hier en daar wat te proeven. Vooral de fish & chips die je hier kunt krijgen is legendarisch lekker. Bestel iets lekkers en geniet van je eten terwijl je een prachtig uitzicht over het moderne Operagebouw hebt.

Assistens Kirkegård
Een bijzondere begraafplaats die door veel mensen ook als park gebruikt wordt. Klinkt een beetje luguber, maar toch is het zo. Op deze gigantische begraafplaatsen liggen behoorlijk veel bekende Denen begraven waaronder de Nobelprijswinnaar Niels Bohr. Het is echter vooral een populaire plaats om te zonnen en te picknicken.

Black Diamond
Misschien wel één van de mooiste moderne gebouwen van heel Kopenhagen. Vanuit deze koninklijke bibliotheek heb je bovendien een prachtig uitzicht over de Circle Bridge. Er is ook een café en restaurant in de bibliotheek gevestigd.

© Flickr.com

IdaDavidse
Direct achter het koninklijk paleis Amalienborg ligt Ida Davidsen. Een echte ambachtswinkel waar je wellicht het allerlekkerste smørrebrød van Denemarken kunt kopen. En deze nationale lekkernij moet je natuurlijk geproefd hebben als je in Kopenhagen bent.

Waterbus
Je kunt Kopenhagen uitstekend wandelend ontdekken. Toch is een boottocht ook wel leuk. Even ontspannen en de bezienswaardigheden die langs het water staan van een heel andere kant bekijken. De waterbussen in Kopenhagen zijn gewoon een onderdeel van het openbaar vervoer en dus ontzettend goedkoop!

Christiansborg
Dit regeringsgebouw moet je echt bezocht hebben wanneer je in de Deense hoofdstad bent. De toren van het gebouw is overigens de hoogste toren in het centrum van Kopenhagen en je kunt er ook nog eens gratis in. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht en met een beetje helder weer heb je zelfs kans dat je buurland Zweden ziet liggen! In de toren is overigens ook een restaurant gevestigd waar je ontzettend lekkere chocoladetaartjes kunt eten.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Havenbaden
Water speelt een belangrijke rol in Denemarken. In Kopenhagen vind je ook verschillende havenbaden waar je heerlijk kunt ontspannen. Dit is vooral een leuk uitje als je gedurende de zomer in Kopenhagen bent, omdat het anders te koud is. Islands Brygge is één van de leukste en gezelligste havenbaden. Je kunt hier heerlijk relaxten en tegen etenstijd worden de barbecues aangestoken!