Wie de volgende zomervakantie een leuke stedentrip wil boeken, denkt het best eens aan de Spaanse stad Sevilla. De hoofdstad van Andalusië is een stad vol historisch erfgoed die de reiziger terugbrengt tot de tijd van de Moren. Hun sporen zijn zichtbaar over de hele stad, van de gekleurde tegeltjes die je ziet aan de gebouwen tot de bogen van de paleizen en uiteraard ook de iconische Giralda toren, die ooit dienst deed als minaret. Ook drie andere zaken die typisch Spaans zijn, zijn afkomstig van deze stad: de flamenco, tapas en stieren. Nog niet overtuigd? Dan geven we je nog enkele leuke bezienswaardigheden mee die je ongetwijfeld over de streep trekken.

© Pixabay.com

De kathedraal van Sevilla
Dit indrukwekkende bouwwerk is op zich al een stedentrip naar Sevilla waard. Je spendeert makkelijk enkele uren om te staren naar de vele architecturale hoogstandjes, relieken en historische curiositeiten. Met maar liefst tachtig verschillende kapellen, is het de grootste kathedraal ter wereld. Toch zal je hier en daar nog typische eigenschappen terugvinden van de moskee die ooit op deze plaats stond. Ben je op zoek naar de ultieme foto, dan vind je die gelegenheid ongetwijfeld bij het graf van Colombus.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

La Giralda
La Giralda is zowat het symbool van Sevilla. Deze klokkentoren bevindt zich net naast de kathedraal. Wil je beide bezoeken, dan kan dat met een combo-ticket. De toren heeft zijn oorsprong in de tijd van de Moren. Het diende als de minaret van de voormalige moskee die stond op de plaats waar de kathedraal zich nu bevindt.

Real Alcazar
Dat dit paleiscomplex op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat zal je na een bezoek niet verbazen. Het volledige bouwwerk wordt nog steeds gebruikt door de koninklijke familie. Wie de vele kamers en hallen op de bovenste verdiepingen wil bezichtigen kan dit tegen betaling. Ook de tuinen rondom het paleis zijn zeker een bezoek waard.

Plaza de España
Dit enorme monument werd gebouwd in 1929 ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling en bevindt zich in het Maria Luisa Park. Dit plein, gevormd in een halve maan is wellicht het bekendste plein van Sevilla. Het is omringd door een kanaal en verschillende gebouwen. Vier bruggen leiden je van deze gebouwen naar het centrum van het plein waar een fontein is gelegen.

© commons.wikimedia.org

Triana
De wijk Triana is gelegen aan de andere oever van de Guadalquivir rivier, weg van het historische centrum. Dit deel van de stad staat bekend voor heel wat zaken die mensen associeren met de typische cultuur van Sevilla zoals geschilderd keramiek en flamenco. Van deze laatste vind je een standbeeld terug op het Plaza de Altozano. Het beeld stelt een flamencodanser die symbool staat voor de dans.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Heb je interesse in deze dans, dan kan je ook een ticket kopen voor een van de vele flamencoshows die je vindt in de stad. Tablao El Arenal is een goede optie als je dichtbij de kathedraal je verblijfplaats hebt.