Malta is een eilandengroep die al ver in de geschiedenisboekjes terug te vinden is. Het heeft een enorm lange historie van enkele duizenden jaren. Veel mensen denken dat Malta uit één eiland bestaat. Malta bestaat uit vier bewoonbare eilanden Malta, Gozo, Comino en Manoel Island. Daarnaast zijn er nog een vier kleine onbewoonbare eilandjes. Met ruim 423.000 inwoners behoort het eiland Malta tot één van de dichtbevolkte gebieden ter wereld. Daarnaast ontvangt Malta ook nog eens ruim een miljoen toeristen per jaar. Het lekkere klimaat, de historie en cultuur van het eiland, de vriendelijke bevolking en de lokale Maltese keuken maken het eiland populair voor toeristen die er de zomervakantie doorbrengen.

Maltese honey rings

© Pixabay.com

De Maltese streekproducten
Als eiland in de Middellandse Zee zou het logisch zijn als Malta voor een groot deel economisch afhankelijk zou zijn van de visserij. Dit is het niet. Met amper 1000 vissers, speelt de visserij geen grote rol. Wel wordt er uiteraard veel verse vis gegeten, zoals de traditioneel Maltezer vissoep aljotta. Bekender zijn misschien wel de Maltese aardappels, maar ook dit wordt niet op zeer grote schaal geteeld. Het is zelfs zo dat bijna alle Maltese aardappels bestemd zijn voor de export naar vooral Engeland en Nederland en dat de Maltezers zelf geïmporteerde aardappels eten. Aardappels en vis zijn dus bekende producten van Malta waar weer allerlei verschillende gerechten voor de Maltese keuken mee gemaakt kunnen worden.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Ontdek de Maltese eetcultuur
Vakantie vieren op Malta betekent niet enkele zon, zee en strand. Alleen al om het feit dat Malta niet druk bezaaid is met zandstranden. Het is vooral veel cultuur ontdekken. Hierbij doe je veel contact op met de vriendelijke bevolking van Malta. Het is dan ook absoluut aan te bevelen om Malta culinair te ontdekken. Blijf niet enkel op je accommodatie, maar ga er vooral voor de lunch en het diner op uit om de lokale eetcultuur te beleven. De eetcultuur bestaat vooral uit het gezellig samen met elkaar eten. Eten doe je op Malta niet alleen, je maakt er een sociaal gebeuren van. Tijdens je vakantie naar Malta is het samen eten ook een manier om kennis te maken met de vriendelijk bevolking.

Specialiteiten
De Maltezers zijn trots op hun brood. Brood wordt niet enkel voor een broodmaaltijd gebruikt, het is een standaard bijgerecht bij alle maaltijden wat men nuttigt. Het populairste Maltezer brood is hobz biz-zejt. Dit is brood dat gedept wordt in olijfolie. De authentieke smaak van het brood, met een knapperige buitenkant en zachte binnenkant, ontstaat doordat het is gebakken is speciale steenovens. Als beleg voor brood gebruikt men vaak geiten- en schapenkaas.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Malta staat niet echt bekend om de weelderige natuur, maar wel om de vele kale vlaktes. Dit zijn uitstekende gebieden voor konijnen, die zich er goed voortplanten. Konijn wordt dan ook erg veel gegeten. Malta kent dan ook vele gerechten waarin konijn verwerkt is. Je moet dan ook één van deze gerechten proberen, of kies in een restaurant voor gebakken konijn.

Malteese keuken

© Wikipedia.org

Een ander typisch Maltezer gerecht is timpana. Dit is macaronitaart. Als je Malta bezoekt moet je hier ook naar op zoek gaan. De taart is opgebouwd uit laagjes met macaroni en ricotta kaas of een andere lokaal gemaakte kaas.