Kreta is het grootste en meest verrassende eiland van Griekenland. In dit mediterrane, zonovergoten vakantiegebied is veel te doen en beleven. Kreta is dan ook een ideale bestemming voor een onvergetelijke zomervakantie. Rustzoekers, natuurliefhebbers, strandaanbidders, maar ook geschiedenisfreaks of mensen die van uitgaan en actie houden kunnen op Kreta hun hart ophalen. Naast de grote variatie is Kreta een relatief voordelig vakantieoord. De huurprijs van een accommodatie is doorgaans aantrekkelijk. En verder is het een voordeel dat Kreta goed bereikbaar is per vliegtuig en de vliegtickets voordelig zijn.

Knossos

© Flickr.com

Bezienswaardigheden op Kreta: Knossós, Chanai en Amári

De cultuurliefhebber die Kreta aandoet, moet zeker een bezoek brengen aan de historische stad Knossós. Deze wereldberoemde stad was het centrum van de oude Minoïsche cultuur, een bloeiende cultuur in het Middellandse Zee-gebied. De resten van het enorme paleis van Knossós, de fraaie fresco’s en de archeologische opgravingen zullen diepe indruk op u maken. Bezoek het archeologisch museum en maak hier kennis met de vierduizend jaar oude mysterieuze cultuur van Minos.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Het historische centrum van de plaats Chanai, op noordelijk Kreta, laat u kennismaken met de pracht en praal uit de vijftiende en zestiende eeuw. Hier vindt u naast tal van gezellige steegjes en winkelstraatjes de imponerende Etz Hayyim-synagoge, maar ook het Schiavo-bastion en een historische moskee. Op Kreta zijn talloze oorlogen uitgevochten. Meer hierover leert u in het oorlogsmuseum van Chania.

In het midden van Kreta ligt de rustige Vallei van Amári. Cultuuraanbidders, natuur- én rustzoekers vinden hier wat ze zoeken: prachtige kleine dorpjes, veel oude kerken en fabuleuze natuuruitzichten. Een absolute must is – als dat voor u mogelijk is – het beklimmen van de Idaberg. Deze berg van ruim 2 kilometer hoogte biedt een onvergetelijk panorama over het eiland en de zee!

Kreta

© Wikipedia.org

Ten slotte moet u natuurlijk de hoofdstad Heraklion bezoeken. Hier in de zomervakantie een accommodatie boeken is strategisch slim, omdat u hier landt met het vliegtuig, de stad centraal ligt en hotels hier voordelig zijn. Heraklion biedt veel mooie winkels en markten, een prachtig zeeaquarium, meerdere fraaie musea, tal van wijngaarden, restaurants en leerzame stadswandelingen.

Zon en strand: Vái en Falasarna

Laat u bekoren door het idyllische strand bij Vái, gelegen in het noorden van Kreta. Dit pittoreske strand staat bekend als het fraaiste van Kreta. Het zachte zand, de tropische palmbomen en het formidabele zeezicht zijn een onvergetelijke ervaring. Als u niet oppast, bent u na een bezoek aan het Vái-kustgebied zwaar verslaafd aan Kreta! Na afloop van het strandbezoek aan Vái kunt u heerlijk genieten van de unieke gerechten in het nabijgelegen restaurant. Onder het genot van een goed menu en een lokaal wijntje sluit u zo de dag helemaal perfect af! Of kies voor lekker watersporten of duiken als toetje!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Onvergetelijk is ook het lange zandstrand van Falasarna, op het noordwestelijke deel van het eiland nabij Chania. Hier vindt u mooie lage duinen en geniet u van de imponerend vergezichten over een turkooizen zee. Bij Falasarna kunt u trouwens ook geweldig scuba diven, vooral in de zomervakantie!