Krakau is één van de steden die je als reiziger ooit moet hebben bezocht in je leven. Je kan het niet onder stoelen of banken steken dat Krakau waarschijnlijk de meest reigersvriendelijke stad van Polen is. Het openbaar vervoer is er fantastisch, shoppen is spotgoedkoop, de stad is mooi en schoon, het nachtleven bruist en er zijn een heleboel dingen te doen. Begonia Tours geeft je de kans om de Poolse stad en het nabijgelegen Auschwitz te ontdekken. Hieronder een beknopt overzicht met enkele praktische tips.

Krakau
© Begoniatours.be

Wandeltocht door de binnenstad

Wie op eigen houtje iets wil organiseren, kan deelnemen aan een gratis wandeltocht die dagelijks om 10 en 14 uur van start gaat. Deze specifieke tour neemt je mee door de prachtige oude binnenstad. De gids ontrafelt de geschiedenis van de stad vanaf de middeleeuwen tot heden. Het ontmoetingspunt ligt tussen de St. Floraniuspoort en Barbican en duurt ongeveer 2,5 uur.


Weekendtrips, citytrips, gezinsvakanties, cultuur, natuur, events, cruises ... Ontdek ze allemaal.
Promo
Ontdek het aanbod van korte tot langere reizen in maar liefst 19 verschillende Europese landen!
Promo
Opgeleide Nederlandstalige reisleiders, deskundigheid, goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Promo

Ondergronds museum

Als je al in de oude binnenstad bent, kan je eveneens een deel van de dag doorbrengen in het ondergrondse museum van Krakau. Het museum bevindt zich letterlijk onder het hoofdplein en is een verzameling tentoonstellingen die de gehele geschiedenis van de stad illustreren. Het is er behoorlijk hip en gezellig. Er is een limiet van 300 personen tegelijk. Het is aan te bevelen op voorhand te reserveren.

Shoppen in Galeria Krakowska

In het winkelcentrum Galeria Krakowska kan je ei zo na alles onder één dak vinden. Je kan er non-stop shoppen, alle bekende wereldmerken zijn aanwezig en de prijzen zijn goedkoper dan in België. Het is ook een ideale plek om huishoudelijke aankopen te doen zoals een sim-kaart voor je gsm of een paar dagdagelijkse boodschappen. Het is ook geen slechte plek om een kopje koffie te drinken en een terrasje te doen. In de namiddag kan je zelfs een tour maken met een echte Trabant-auto door de stad.

Auschwitz
© Begoniatours.be

Een avondje uit

Het nachtleven in Krakau is bruisend te noemen en reizigers uit heel Europa komen hier naartoe om een stapje in de wereld te zetten. De binnenstad ondergaat een metamorfose na de zonsondergang met talloze hippe bars. Krakau heeft de hoogste dichtheid aan bars en pubs ter wereld. Er is zelfs elke dag een kroegentocht voorzien.

Auschwitz en Birkenau

De meest populaire dagtocht van Begonia Tours vanuit Krakau is naar het concentratiekamp Auschwitz. Dit is één van de bekendste Duitse concentratiekampen waar meer dan een miljoen mensen werden gedood tijdens het naziregime. Tegenwoordig dient het als een gedenkteken van de misdaden die zijn begaan tegen de Joden en andere minderheden tijdens het oorlogstijdperk. Je hebt ongeveer drie uur nodig om Auschwitz en Auschwitz II-Birkenau te bezoeken. Wees voorbereid op een aangrijpende ervaring.


Weekendtrips, citytrips, gezinsvakanties, cultuur, natuur, events, cruises ... Ontdek ze allemaal.
Promo
Ontdek het aanbod van korte tot langere reizen in maar liefst 19 verschillende Europese landen!
Promo
Opgeleide Nederlandstalige reisleiders, deskundigheid, goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Promo

Enkele praktische tips

Valuta

Polen gebruikt als munt de zloty. Er zijn voldoende banken om contant geld uit de geldautomaat te halen. Overal worden kredietkaarten geaccepteerd.

De taal

De officiële taal is Pools. Het overgrote deel van de bevolking spreekt Engels. De jongeren spreken allemaal Engels. Het is zeldzaam om mensen te vinden die vloeiend Engels spreken.

Veiligheid

Krakau wordt beschouwd als een zeer veilige stad, zowel overdag als ‘s nachts. Het is aan te bevelen om ‘s nachts op stap te gaan waar de straten zijn verlicht.