Met zijn ligging tussen de bergen en de zee kan Kaapstad geen idyllischere locatie wensen. De iconische Tafelberg hijst zich hoog boven de stad en biedt het perfecte uitkijkpunt voor een panoramisch uitzicht dat zich uitstrekt van de Atlantische oceaan tot de botanische tuinen en lange strandstroken. Terug beneden wacht heel wat avontuur voor de actieve reiziger, want activiteiten zoals wandelen, fietsen, surfen en zelfs paragliden zijn een toffe manier om de stad te leren kennen. De echte durvers kunnen zelfs duiken tussen de witte haaien.
Kaapstad is de oudste Europese nederzetting in Afrika en heeft dus een rijke geschiedenis en een turbulent verleden. Op Robben eiland, zie je nog de recente sporen van de gevangenschap van Mandela, terwijl de kustlijn de mogelijkheid biedt om pinguïns te spotten. Voor wie nog twijfelt, Kaapstad heeft alles te bieden voor een leuke citytrip gedurende de volgende zomervakantie.

Kaapstad Tafelberg

© Pixabay.com

1. Tafelberg
De Tafelberg is ongetwijfeld de meest opvallende bezienswaardigheid van Kaapstad. De kabellift brengt je op korte tijd zo’n 1087 meter boven het stadscentrum en het vlakke plateau is het ideale uitkijkpunt voor een panoramisch uitzicht op de stad en zijn omgeving. Wie de berg op eigen kracht wil bedwingen, heeft de keuze uit maar liefst 350 verschillende routes, allemaal verschillend in duur en moeilijkheid.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Robben eiland
Robben eiland is gelegen net voor de kust van Kaapstad en staat ondertussen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier spendeerde Nelson Mandela 18 jaar van zijn leven in gevangenschap vooraleer hij president van Zuid-Afrika werd. Een boottocht van zo’n dertig minuten brengt je op het eiland waar je een tour kan boeken en de cel kan bezichtigen van waar hij lange tijd in gevangenschap doorbracht.

Kaapstad Robbeneiland

© Flickr.com

3. Duiken met witte haaien
Deze activiteit staat op de bucketlist van iedere zichzelf respecterende avonturier en waaghals. In Kaapstad kan je de unieke ervaring meemaken om te duiken met de witte haai. In een kooi weliswaar. Maar laat je niet verrassen. Wanneer dit gevaarlijke roofdier op een paar centimeter van je kooi zijn tanden laat zien, zal de adrenaline door je lijf stromen.

4. Kirstenbosch National Botanical Gardens
Met als prachtige setting de hellingen van de Tafelberg, is het Kirstenbosch Botanical Gardens een idyllische locatie om te wandelen. De Botanische tuinen maken deel uit van UNESCO Werelderfgoed en heeft zijn origii in 1902 toen Cecil Rhodes begon met de aanleg ervan. Ondertussen kun je er ruim 20000 inheemse plantensoorten aantreffen die er groeien en worden bestudeerd. Er zijn tal van wandelpaden langs de heuvels om de botanische tuin te ontdekken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

5. Victoria & Alfred Waterfront
Gelegen tussen twee havens, het Victoria en Alfred Waterfront is een levendig gebied dat vergelijkbaar is met Fisherman’s Wharf in San Francisco. Ooit was dit een oubollige vissershaven, maar tegenwoordig is het een van de grootste bezienswaardigheden van Kaapstad. Heel wat van de oude gebouwen zijn bewaard gebleven en aangevuld met winkeltjes, restaurants, hotels, theaters en musea.