Als je een rondreis aan het maken bent, ben je voor langere tijd van huis. Om ervoor te zorgen dat er niet ingebroken wordt als je aan het reizen bent, moet je enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen nemen voor je gaat. In dit artikel lees je welke vier veiligheidsmaatregelen dit zijn, zodat jij precies weet hoe je jouw huis moet beschermen en goed voorbereid op rondreis kunt gaan.

Zorg voor goede sloten en eventueel een alarmsysteem
Ten eerste is het belangrijk dat je huis goede sloten heeft. Dit zijn sloten met een goed veiligheidskeurmerk, ofwel sloten die goed getest zijn op verschillende manieren om de sloten open te breken. Wil je zeker weten dat er niemand in je huis kan komen als jij aan het reizen bent, dan installeer je ook sloten op de ramen. Verder kun je jouw huis ook nog uitrusten met een alarmsysteem, die jou en de buren waarschuwt als er iemand in huis is.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Breng buren op de hoogte van je reisplannen
Het is verstandig om jouw buren te vertellen dat je voor langere tijd gaat reizen. Weten je buren dat je weg bent, dan kunnen ze de boel even goed in de gaten houden. Ook is het goed om je telefoonnummer aan de buren te geven. Mocht er iets gebeuren rond of in jouw huis, dan weten ze je te bereiken.

Laat het lijken alsof er iemand thuis is
Als inbrekers denken dat er iemand thuis is, hebben ze minder haast om in te breken. Laat wat lampen aan, stel de timer in op de televisie en neem eventueel andere maatregelen om het net te laten lijken alsof je gewoon thuis bent. Je kunt de buren ook vragen om af en toe de gordijnen open en dicht te doen en de post uit de brievenbus te halen. Een overvolle brievenbus laat namelijk ook zien dat je niet thuis bent.

Scherm je social media netwerken af
Een grote fout die veel mensen maken als ze gaan reizen, is dat ze hun reisverhalen openbaar op social media zetten. Deze verhalen worden niet alleen gelezen door jouw vrienden, familieleden, collega’s en kennissen, maar mogelijk ook door criminelen. Leest een inbreker dat jij een prachtige waterval hebt bewonderd in Costa Rica en nu doorgaat naar een ander nationaal park, dan weet hij dat je nog even niet thuis bent. Dit betekent dat de inbreker in alle rust bij jou in kan breken en dat jij door jouw social media post te maken kunt krijgen met een inbraak tijdens je reis.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Wij raden je aan om je social media netwerken goed af te schermen, zodat jouw berichten alleen zichtbaar zijn voor vrienden, familieleden, collega’s en kennissen die je zelf hebt toegevoegd. Ook kun je beter niets posten over het boeken van je reis, want dan kunnen inbrekers precies zien wanneer je gaat en wanneer je weer terug bent.