Als je op vakantie bent, dan wil je natuurlijk wel kunnen genieten van lekker eten. Als je een accommodatie hebt geboekt tijdens de zomervakantie, verwacht je natuurlijk wel dat daar wat behoorlijks geserveerd wordt!

Broodje

© Pixabay.com

Het ene land kent nu eenmaal een lekkerdere keuken dan de ander en het ene land heeft nu eenmaal andere eettradities in vergelijking tot een ander land. Er is onderzoek gedaan naar welke landen mensen op culinair gebied waarderen en welke mensen juist niet zo waarderen. Onderstaande plekken zijn op culinair gebied niet zo sterk volgens velen:

1. Cuba
Door het oude communistische regime is Cuba een land dat sterk achter is gebleven in de ontwikkeling. Er is dan ook niet zoveel eten te krijgen, laat staan dat je van heerlijke gerechten kunt genieten. Uiteraard zijn er op Cuba wel plekken waar je prima kunt eten, maar je moet geen culinaire hoogstandjes verwachten. Zo is er vaak maar één soort brood, één soort kaas te krijgen enzovoort. Die beperkte keuze in producten verklaart voor een groot deel waarom mensen Cuba niet waarderen op culinair gebied.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Egypte
Door de rijke geschiedenis en het warme klimaat gaan veel mensen op vakantie naar Egypte. Al die aandacht en het toerisme doen lijken alsof Egypte een goed ontwikkeld land is, maar in feite is Egypte nog een derdewereldland. Er worden wel veel gewassen verbouwd als sperziebonen en aardbeien, maar echt culinaire hoogstandjes zijn er niet. Op toeristische plekken is wel gezorgd voor eten van voldoende kwaliteit, maar als je jezelf tussen de lokale bevolking bevindt moet je geen luxe, bijzondere gerechten verwachten. De arme bevolking leeft voornamelijk op hetgeen zij noodzakelijk nodig hebben.

keuken Egyptisch hotel

© Pixabay.com

3. Verenigde Staten (Noord-Amerika)
Ook Noord-Amerika als geheel maar voornamelijk de Verenigde Staten zijn niet erg geliefd om hun keuken. Veel mensen vinden het wel leuk om één keer de beroemde fastfood ketens langs te gaan, maar daarna willen zij weer graag gezond eten. In Amerika zijn groente en fruit relatief duur waardoor zij weinig toegankelijk zijn. De keuken is verder ook niet zo speciaal of uitgebreid, op de vette hamburgers, bacon en patat na dan. Dit zorgt ervoor dat Amerika op culinair gebied niet erg geliefd is.

Welke landen zijn wel geliefd?
Landen als Italië, Japan en Griekenland zijn enorm geliefde culinaire bestemmingen. Misschien komt dit doordat de keukens van deze landen ook een beetje ingeburgerd zijn in onze keuken. Want zeg nu zelf: wat is er leuker dan een authentieke Italiaanse pizza te proeven wanneer je slechts Belgische hebt geproefd?


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Tips als je op vakantie gaat naar een ‘vies’ vakantieland
Het kan zijn dat je naar een land op vakantie gaat waarvan de keuken niet erg lekker vindt, of waarvan de keuken over het algemeen niet erg wordt gewaardeerd. Het is erg belangrijk om altijd open te staan voor nieuwe dingen. Misschien vind jij de lokale gerechten wel heel erg lekker. Mocht het echt niks zijn, dan kan je in toeristische gebieden vaak ‘neutraal’ eten nuttigen. Dat is dus altijd ook nog een optie.