De term ‘bucket list’ is bijna niet meer weg te denken uit onze vocabulair. Het zorgt ervoor dat we voor onszelf haalbare en minder haalbare doelen stellen die bij moeten dragen aan een gelukzalig en ‘once in a life time’ gevoel. De échte reiziger zou het bijna als een gemis moeten zien niet eens te hebben nagedacht over onmisbare items op zijn/haar bucket list. Wat zijn dingen die je er eigenlijk wel op wilt hebben en wat kan je beter weglaten?

© Flickr.com

NIET: de magische trips
In Colombia zou je zogenaamd cocaïne gedaan moeten hebben voor de echte experience en in Indonesië kan de magic mushroom trip niet worden overgeslagen. Toch is het niet onbelangrijk na te denken over de veel grotere consequenties die drugsgebruik kan hebben in het buitenland. Daarnaast kan je vaak niet controleren wat je koopt, kom je in aanraking met de onderwereld en draag je bij aan een industrie die veel mensen het leven kost.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

WEL: beleef tenminste eens een echte Afrikaanse safari
De enige echte manier om op een veilige manier dichterbij het echte wildlife te komen is toch wel op een Afrikaanse safari. Dit is 100% een onmisbaar item op je bucket list!

NIET: beroofd worden in Zuid-Amerika
Zoals wel eens gezegd wordt: ‘je bent niet echt in Zuid-Amerika geweest als je niet minstens eenmaal beroofd bent’. Toch is een beroving daar vaak niet hetzelfde als de onschuldige zakkenrollen die we hier kennen. Ga het dus gerust uit de weg!

WEL: Werk en woon in een ander land
Om de echte cultuur, de mensen en de gewoontes van een land te leren kennen is de beste manier toch wel om een tijdje in het land in kwestie te wonen. Naast een ontzettend bijzondere ervaring verbreed je je horizon gigantisch!

© Pixabay.com

NIET: met ernstig overgewicht en een ondergemiddeld fitness niveau een berg als de Rinjani beklimmen
Net wat tientallen kilootjes teveel of al in jaren geen sportschool meer gezien? Zet dan een klim als de Rinjani maar uit je hoofd. Je doet jezelf er echt geen plezier mee. Anders: zeker wel doen!

WEL: op elke bezochte plek ter wereld het traditionele lokale eten consumeren!
Komt het van de straat? Eet het dan van de straat! Je beleeft het pas echt wanneer je geniet van de traditionele maaltijden van een land. Eten is leven!

NIET: je billen plaatsen op de bril van een Indiaas toilet
Waar je in België soms al hurkt wanneer je je grote behoefte niet meer kan houden, is dat in sommige landen aan de andere kant van de wereld nog net wat essentiëler. Er zijn leukere souvenirs dan een verdwaalde parasiet.

WEL: Doe een jungle trek ergens ter wereld!
Laat je niet weerhouden door een diepe angst voor spinnen of slangen, een jungle trek is iets dat je eens in je leven ervaren moet hebben. Overwin je grootste angsten onder leiding van een lokale gids en geniet!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

NIET of WEL: ontdek een land met van lokaaltransport
De beste of slechtste verhalen komen hier uit voort!