Het is niet altijd makkelijker om een reispartner te vinden. Misschien ben je gebeten door de reismicrobe, maar je vrienden niet zo. Of misschien hebben ze zich ondertussen al gesetteld en reizen ze nu met hun partner in plaats van met jou. Dan maar thuisblijven? Of de stap wagen om komende zomervakantie je eigen vakantie te boeken? Reizen zorgt ervoor dat je nieuwe mensen leert kennen. En dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt.

© Pixabay.com

Verblijf in hostels
Om (alleen)reizigers te ontmoeten, ga je best naar plaatsen waar je er heel wat vindt. Heel wat hostels zijn voortdurend bezet door soloreizigers of jongeren die bezig zijn aan hun vakantie en met plezier nieuwe mensen willen leren kennen. De meeste hostels hebben dan nog eens gemeenschappelijke ruimtes die het erg makkelijk maken om in contact te komen met andere reizigers. Wil je eerder lokale mensen leren kennen, dan is het gebruik van Airbnb een goede start.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Bied aan om foto’s te nemen
Andere mensen tegen het lijf lopen is niet zo moeilijk, maar wat zeg je er tegen? Denk aan moeilijkheden die je zelf hebt als soloreiziger. Iedereen wil graag foto’s van zijn vakantie en het liefst als ze er zelf ook nog op staan. Zie je een soloreiziger bij een toeristische attractie, bied dan aan om een foto van hem of haar te nemen en het ijs is meteen gebroken.

Ga mee op tours
Door je in te schrijven bij een groepsuitstap of een tour, ontmoet je sowieso nieuwe mensen. Daar zitten wellicht zelfs enkele alleenreizigers tussen. Samen een activiteit of bezienswaardigheid bezoeken kan het begin zijn om enkele dagen samen op te trekken.

© Pxhere.com

Praat met diegene die naast je zit
Mensen leren kennen tijdens het reizen begint al tijdens je vlucht. De persoon die naast je zit reist immers naar dezelfde bestemming, toch? Maak een praatje over jullie plannen op de bestemming. In het slechtste geval is het een leuke manier om de lange vluchturen sneller te laten voorbijgaan.

Luister naar de taal
Tenzij je je in de wildernis bevindt, is de kans groot dat je eens landgenoten tegen het lijf loopt, of mensen die dezelfde taal spreken. Hoe vreemd het ook klinkt, maar mensen die reizen voelen zich altijd aangetrokken tot de personen die hun eigen taal spreken. Dus hoor je Nederlands in de omgeving, dan zit een praatje er al snel in.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Begin een zoektocht online
Als de stap om op iemand af te stappen te moeilijk is voor je, kun je nog altijd je zoektocht online verder zetten. Tegenwoordig heeft de sociale media er voor gezorgd dat je makkelijk in verbinding staat met een grote groep mensen. Heb je heel wat vrienden of volgers, plaats dan een oproep vanaf de plaats waar je je bevindt en misschien is er wel iemand net in de buurt. Ook zijn er heel wat apps die het makkelijk maken om mensen in je buurt te vinden.