Een relatief onbekend gebied, prachtige groene natuur, bijzondere bergen en ook nog eens 300 dagen per jaar een heerlijk zonnetje. Klinkt als een haast onmogelijk paradijs waar je het liefst iedere zomervakantie zou doorbrengen toch? Helemaal in het noorden van Italië ligt Val Venosta, dat al deze ingrediënten tot haar beschikking heeft. Hier geniet je van de Alpen, prachtige uitzichten, lekker eten en drinken en talloze activiteiten die je voor het uitkiezen hebt. Een prachtige en vooralsnog onbekende plaats die eigenlijk niet op je bucketlist mag ontbreken.

©maxpixel.freegreatpicture.com

Welkom in Val Venosta
Gek genoeg denken de meeste mensen bij Italië al snel aan Venetië, Rome of het Gardameer. Het noorden van het land wordt vaak vergeten en dat is onterecht. Als reiziger heb je echter wel het voordeel dat je met weinig andere toeristen te maken krijgt. Dat is het geval in het relatief onbekende Val Venosta in Zuid-Tirol. Als avontuurlijke natuurliefhebber kom je hier helemaal thuis. Ook liefhebbers van zon en goed eten zijn hier echter op de juiste plaats.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Hiken en fietsen
Je hebt in deze regio talloze mogelijkheden om op een sportieve manier de natuur te ontdekken. Op het zes kilometer lange Resia Lake kun je bijvoorbeeld uitstekend zeilen. Ook is het gebied met talloze wilde rivieren perfect om te gaan raften of kajakken. Liever hiken of mountainbike? Geen probleem! De Dolomieten liggen op ongeveer 2,5 uur rijden en zijn perfect geschikt voor hikers van elk denkbaar niveau. Ook rondom Val Venosta zelf kun je prachtige tochten maken. Eén van de allermooiste is de Martello Gletsjerroute. Per mountainbike kun je het prachtige en uitgestrekte heuvellandschap van Val Venosta ontdekken. Wanneer je voor de schoonheid van de natuur gaat, is de Via Claudia Augusta een bijzondere fietsroute. Deze grotendeels vlakke route van 80 kilometer leidt je dwars door de natuur heen en langs de indrukwekkende Adige rivier.

© Pixabay.com

Eten en drinken
Sommige mensen vinden het tijdens de zomervakantie vooral heerlijk om culinair te genieten. Ook dat is geen enkel probleem in Zuid-Tirol. Je eet hier de meest bijzondere en lekkere gerechten. Bestel bijvoorbeeld eens Schlutzkrapfen, een soort ravioli die gevuld is met spinazie en Parmezaanse kaas. Je drinkt bij het eten natuurlijk een Hugo, want dat is de regionale specialiteit. Wil je ook eens weten hoe al die verschillende wijnen die op de kaart staan precies gemaakt worden? Breng dan gerust een bezoek aan één van de vele wijnkelders die je in Zuid-Tirol vindt. Vaak kun je dan ook nog eens proeven van de verschillende wijnen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Verblijf
Of je nu voor de activiteiten, het eten en drinken of de zon gaat, ontspannen en tot rust komen is tijdens de zomervakantie altijd belangrijk. In Val Venosta lukt dat gegarandeerd. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden ook als het om verblijf gaat. Je kunt bijvoorbeeld voor je eigen vakantiehuisje kiezen, midden in de natuur. Of boek een gezellig en kleinschalig Bed & Breakfast. Ga je liever voor de comfort en de luxe van een hotel? Ook dat is uiteraard geen probleem.