Heb je geen zin in een vakantie ver weg, maar wil je dichtbij al het complete vakantiegevoel beleven? Dan is het een goed idee om een trip naar de Moezel te boeken! De Moezelstreek ligt tussen Trier en Koblenz in. Het gebied staat bekend om zijn goede, smaakvolle wijnen en prachtige landschappen. Je vindt er ook veel pittoreske, kleine dorpjes waar je je goed zult vermaken. Je komt hier compleet tot rust! Een aanrader voor iedereen die dichtbij een fijne vakantie wil ondernemen.

© Pixabay.com

De Hoogtepunten van de Moezelstreek die je echt niet mag missen!

Tijdens een vakantie in de Moezelstreek zijn er een aantal plaatsen die je echt niet kunt missen! Deze toppers brengen je vakantie tot een hoogtepunt waar je graag op terug zult kijken! De eerste plaats die je niet moet missen is Trier. Deze stad is al zeer oud: Trier werd in 16 voor Christus gesticht. Het is dan ook de oudste stad van Duitsland. Je vindt hier veel overblijfselen uit de Romeinse periode terug. Voorbeelden zijn de Barbarathermen, de Basiliek, de Keizersthermen, de fundamenten van de brug die over de Moezel heen gaat, het amphitheater en de Porta Nigra. Heb je het meer voor moderne bezienswaardigheden? Dan is het Rote Haus, het Keurvorstelijk Paleis, de Petrusbronnen en de Dom waarschijnlijk meer voor jou geschikt.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Koblenz is een andere stad die je moet bezoeken tijdens een trip langs de Moezel. Deze stad is vooral bekend door de plek waar hij zich bevindt. Koblenz bevindt zich namelijk op de hoek waar de Moezel uitvloeit in de Rijn. Je moet zeker een bezoekje brengen aan het Ehrenbreitstein. Dit is de tweede grootste rotsvestiging in Europa. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op het Moezelgebied. Je vindt in Koblenz ook een prachtig ruiterstandbeeld van keizer Wilhelm I.

© commons.wikimedia.org

Meer op zoek naar kleine, gezellige dorpjes? Dan kom je in de Moezel streek ook zeker aan je trekken!

Trier en Koblenz zijn prachtige grote steden, waar je veel bezienswaardigheden kunt bezoeken. Heb je echter meer behoefte aan gezellige, kleine dorpjes waar je gemoedelijk kunt rond dwarrelen? Dan is er meer dan genoeg keuze in de Moezelstreek! Zo zou je bijvoorbeeld Bernkastel-Kues kunnen bezoeken. Bernkastel trekt ieder jaar veel bezoekers vanwege het marktplein. Op dit marktplein zijn allerlei bouwwerken te vinden als vakwerkhuizen, het stadhuis uit de zeventiende eeuw en de St-Michaelsbronnen. In Kues kun je het klooster en de kapel St. Nikolaus bezoeken. Je moet ook zeker de stad Cochem bezoeken. Als je goed ter been bent, is het een uitdaging om de Bremmer Calmont te beklimmen. Een bezoekje aan de Senfmühle in Cochem is ook een aanrader. Dit is een van de laatste mosterdmolens in Europa. De Reichsburg is ook een mooi monument in de laatgotische stijl. Verder is het oude stadsgedeelte ook mooi om te zien. In het dorp Nennig kun je de overblijfselen van een grote Romeinse villa terugvinden. Deze Villa Borg is opgegraven en diverse ruimtes zijn heropgebouwd in de loop der jaren. Ook het dorpje Neumagen-Drohn moet je niet overslaan! Dit is een van de oudste wijndorpen van Duitsland. Er werden in dit dorp overblijfselen van een Romeins wijnschip gevonden. Dit wijnschip is later nagemaakt en er worden rondvaarten mee georganiseerd. Vaar dus net als de Romeinen over de Moezel heen! De Moezel streek beschikt verder over vele wandel- en fietsroutes. Je kunt je helemaal uitleven in dit gebied, of je nu voor ontspanning of voor een actieve vakantie gaat. Boek vandaag nog een vakantie naar de Moezel streek.