Wie aan een vakantie in Ibiza denkt, komt automatisch uit bij de meest toeristische stranden, de fantastische feesten en de enorme gezelligheid die op het eiland heerst. Dat is echter vooral in het zuiden van Ibiza. Daar vind je bijvoorbeeld ook het vliegveld en de hoofdstad van het eiland. Daarom blijven veel vakantiegangers ook in het zuiden van het eiland hangen, terwijl er ook in het noorden van Ibiza ontzettend veel te beleven valt. Sterker nog: de mooiste plaatsen van het eiland vind je in het noorden. En je kunt er best een dagje heen vanuit het zuiden! Je huurt simpelweg een auto en gaat op roadtrip om het noorden van dit prachtige eiland te verkennen!

© Wikipedia.org

Wereld van verschil
Hoewel Ibiza geen heel groot eiland is, blijven er altijd unieke plaatsen en stranden die je kunt ontdekken. Het verschil tussen het zuiden en het noorden is echter enorm. Waar het zuiden vooral gaat om de toeristische drukte en het party leven, is het in het noorden vooral erg rustig. Toch is het zeker de moeite waard om hier eens heen te gaan. Naast de rust die hier heerst, vind je er namelijk ook fantastische plekjes.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Portinatx

© Flickr.com

Hoewel het noorden van Ibiza prachtig is, wil niet iedere toerist daar ook daadwerkelijk verblijven. Gelukkig kun je ook gewoon vanuit het zuiden een roadtrip naar het noorden van het eiland maken. Huur eenvoudigweg een auto en volg de borden richting Portinatx en Sant Joan. Dit zijn de meest noordelijke plaatsen van het eiland. Het is vanaf Ibiza stad slechts een uurtje rijden. Tijden de roadtrip kom je tal van dorpjes en plaatsjes tegen die de moeite waard zijn om even te stoppen. Bijvoorbeeld om eens bij wat leuke winkeltjes met Spaanse producten te kijken of om een drankje te nuttigen op één van de vele terrassen. Zodra je in het noorden bent, is Portinatx een echte aanrader. Ooit was dit een vissersdorpje maar je kunt hier ook prima wat drinken en er zijn ook verschillende restaurants. Wanneer je hier gaat eten, is het aan te raden om te kiezen voor verse vis. Dan weet je in ieder geval zeker dat je altijd goed zit!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Bijzondere stranden
Naast de verschillende steden en dorpen zijn er in het noorden van Ibiza ook tal van stranden en baaien te vinden. Cala Xarraca is één van de mooiste stranden. Het is er altijd heerlijk rustig en je hebt er ook nog eens een prachtig uitzicht. En na een dagje strand, kun je in de nabijgelegen strandtent ook heerlijk eten. Bovendien is de zee hier ook erg schoon en vrij van stenen en schelpen. Als je van de onderwaterwereld houdt, is dit ook de perfecte plek. Wanneer je naar Cala Xarraca gaat, moet je namelijk zeker je snorkelset meenemen. In het heldere water kom je veel bijzondere gekleurde vissen tegen. Als alternatief kun je ook voor Playa Benirras kiezen. Ook dit is een uitstekend strand waar je jezelf met je gezin gerust een hele dag kunt vermaken.