Gran Canaria is voor veel mensen een geliefde zomervakantie. Dat is ook niet zo vreemd aangezien dit eiland alles in huis heeft voor een onvergetelijke vakantie. Waar veel mensen bij Gran Canaria namelijk vooral denken aan zon, zee, strand en heerlijke drankjes, is er eigenlijk nog veel meer te beleven op dit eiland. Je hoeft echter niet te wachten tot de zomer om naar Gran Canaria te trekken. Zuiderhuis stak een 8-daagse winterrondreis in elkaar waarmee je het authentieke Gran Canaria leert kennen.

© commons.wikimedia.org

Waterval
De rondreis van Zuiderhuis neemt je mee naar de prachtige en bijzondere natuur van het eiland. Zo bezoek je bijvoorbeeld de Barranco de los Cernícalos, bijzondere natuurlijke watervallen vlakbij Telde. Het water stuwt zichzelf dwars door een ravijn heen naar beneden over een afstand van ruim 10 kilometer en dat maakt behoorlijk veel indruk. De tocht naar deze watervallen is overigens nog best zwaar. Er is flink wat klimwerk voor nodig en via smalle paadjes bereik je uiteindelijk de top van de ravijn. Deze tocht is wel bedoeld voor de mensen met een betere conditie. Er wordt gedurende deze reis sowieso veel gewandeld waardoor het fysiek best zwaar is. Het is dus aan te raden deze reis enkel te boeken als je over een goede conditie beschikt.


Klik hier en ontdek de unieke wandelweek onder begeleiding van een Vlaamse gids.
Uitgelicht
Wandelen op Gran Canaria: prachtig in elk seizoen, ontdek hier de vertrekdata!
Uitgelicht
Ontdek dit mini-continent in volle glorie met overnachting in idyllische palmenoase.
Uitgelicht

Grottendorp
De volgende dagen ga je nog dieper het binnenland van Gran Canaria in. De wandeltocht voert langs Loz Azulejos, een bekende rotsformatie in het zuidwesten van het eiland. Deze rotsformatie is vooral zo bijzonder vanwege de kleuren. De rotsen zijn namelijk groen, rood én blauw gekleurd. Tijdens de wandeltocht kom je door diverse idyllische dorpjes waar het toerisme amper komt en waar men nog op authentieke wijze leeft. Natuurlijk zijn er ook bergwandelingen in het programma van de rondreis van Zuiderhuis opgenomen. Zo voert één van de wandelingen naar de top van de monoliet Roque Nublo op 1883 meter. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over heel Gran Canaria en het is dan ook aan te raden om je fototoestel mee te nemen wanneer je deze wandeling gaat maken. Een andere wandeling brengt je bij het grottendrop ‘Cuevas Bermeja’. Eeuwen geleden werd dit bewoond door het Guanchen volk, die gezien worden als de oorspronkelijke bewoners van het eiland.

© Zuiderhuis.be

Stuwmeer
Een andere bezienswaardigheid die tijdens deze rondreis absoluut niet mag ontbreken is het Presa de Chira. Dit is een enorm stuwmeer, het grootste van Gran Canaria. De wandeling voert langs dit meer waar je een prachtig uitzicht hebt. Als je trouwens iets aparts ruikt tijdens de wandeling zijn dat waarschijnlijk de pijnbomen die hier overal groeien. Overigens hoef je niet bang te zijn voor zware omstandigheden gedurende je rondreis. Op Gran Canaria heerst er vrijwel het hele jaar een zacht klimaat waardoor de wandelingen niet extra zwaar worden door het weer.


Klik hier en ontdek de unieke wandelweek onder begeleiding van een Vlaamse gids.
Uitgelicht
Wandelen op Gran Canaria: prachtig in elk seizoen, ontdek hier de vertrekdata!
Uitgelicht
Ontdek dit mini-continent in volle glorie met overnachting in idyllische palmenoase.
Uitgelicht