De Canarische eilanden zijn een synoniem voor zon, strand en plezier. Maar waar de één graag wil feesten, zoekt de andere rust en wil liever genieten van de prachtige natuur. Zo heeft Gran Canaria het hele jaar door wel iets te bieden. Dat begint met de amandelpluk in het eerste kwartaal en in de herfst zijn de kastanjes rijp. Verder brengt dit eiland ook heel wat lekkers voort, denk maar aan bananen, dadels en citroenen.

© commons.wikimedia.org

Mini-continent?
Gran Canaria wordt ook wel een mini-continent genoemd. Dat heeft met zijn ligging te maken. Op het van oorsprong vulkanisch eiland vindt u flinke bergen die er mede voor zorgen dat Gran Canaria verschillende klimaatzones heeft. Waar in de zomer de regio Mas Palomas met zon wordt overgoten, kan het ‘s zomers in het noordelijke deel fris en soms zelfs wat regenachtig zijn. Door deze omstandigheden biedt het eiland een geweldige natuur, een heel scala aan prachtige planten en bloemen en nodigt het uit om er te wandelen.


Klik hier en ontdek de unieke wandelweek onder begeleiding van een Vlaamse gids.
Uitgelicht
Wandelen op Gran Canaria: prachtig in elk seizoen, ontdek hier de vertrekdata!
Uitgelicht
Ontdek dit mini-continent in volle glorie met overnachting in idyllische palmenoase.
Uitgelicht

Eten
Om van de inheemse keuken te kunnen genieten, zult u de weg naar het binnenland, naar de prachtige bergstreek en naar de noordkust moeten nemen. Hier vindt u dorpjes waar de tijd stil staat, waar de heerlijke potajes -maaltijdsoepen-, de verse vis en de producten die de natuur biedt, gebruikt worden. Een aanrader zijn zeker de Canarische wijnen. Een heel eigen karakter en vol van smaak. Wie half november naar Gran Canaria reist, krijgt nog een toegift, want in die tijd wordt op het eiland Carnaval gevierd. Muziekgezelschappen trekken rond en zingen over het mooiste wat de wereld te bieden heeft: hun Gran Canaria. Daar hoort uiteraard lekker eten en drinken bij.

© Pixabay.com

Wandelen
Gran Canaria heeft een natuurpark en een biologische tuin, waar zowat alle inheemse planten een plekje hebben gekregen. Meer dan een bezoek waard. Wie van bloeiende landschappen houdt, kan eind januari en februari genieten van de bloeiende amandelbomen. Zo kunt u bij Zuiderhuis voor die periode een speciale wandelreis boeken. Een Vlaams sprekende gids zal u niet alleen de amandelbloesem laten beleven, maar zeker ook de producten die uit de amandelen ontstaan, laten proeven. U wandelt door het vulkaanlandschap, waar onder andere de Roque Nublo te vinden is, de hoogste berg van het eiland. Geniet van heerlijk lenteweer, van de mooiste panorama’s en van de ongelooflijke verscheidenheid die de natuur hier biedt. Als kers op de taart overnacht u ook een nacht in een heuse palmenoase. Tijdens deze wandelvakantie heeft u verder op een vaste plek uw logies met ontbijt. ‘s Middags wordt gepicknickt en ‘s avonds bent u vrij uit één van de leuke restaurantjes te kiezen. U wandelt per dag zo’n 6 uur en hoeft niet super getraind te zijn. Wandelt u regelmatig een paar uur, dan is dit zonder moeite te doen.


Klik hier en ontdek de unieke wandelweek onder begeleiding van een Vlaamse gids.
Uitgelicht
Wandelen op Gran Canaria: prachtig in elk seizoen, ontdek hier de vertrekdata!
Uitgelicht
Ontdek dit mini-continent in volle glorie met overnachting in idyllische palmenoase.
Uitgelicht