Gelukkig is vliegen vandaag de dag al een heel stuk betaalbaarder dan slechts enkele jaren terug. Desondanks blijft het ook een waarheid als een koe dat elke euro die je meer moet uitgeven aan de vlucht er eentje minder op bestemming is. En zeg nu zelf: waarom zou je jezelf een extra cocktail aan het strand ontzeggen? Gelukkig zijn er heel wat tips om toch maar de goedkoopste optie te vinden. Een flight only goedkoop boeken doe je zo:

©ultimate.travel

1. Kies je moment
Geduld is een schone zaak en dat is ook een waarheid als een koe wanneer het gaat om je moment uit te kiezen. Zo is er een onderzoek gebeurd naar het beste moment om een reis te boeken en het kwam uit de bus dat dat exact 47 dagen voor vertrek is. Op dat moment zijn de beste deals verkrijgbaar. Let wel op: ga je naar een populaire locatie dan ben je er bij voorkeur vroeger bij.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Kieskeurig zijn brengt niet op
Iedereen weet dat kieskeurigheid geen eigenschap is die je veel op zal brengen. Iets dat zeker van toepassing is bij het zoeken naar goedkope manieren om een vlucht te verzilveren. Het is nu éénmaal zo dat extreem vroege en late vertrekuren een stuk goedkoper uitvallen dan dezelfde vlucht tijdens de piekuren. Net zoals het ook zo is dat een vliegtuig tijdens het weekend een stuk duurder uit zal vallen dan tijdens de week. Mik op dinsdag en woensdag als goedkoopste dagen!

3. Trek je stoute schoenen aan
Het is niet iets waar veel mensen zich echt heel erg comfortabel bij voelen maar het is zeker en vast iets dat op kan brengen. Wil je op reis maar heb je niet meteen een bestemming in gedachten? Pak dan toch gewoon maar je koffers en trek richting het vliegveld. Vraag even naar de beste last-minute aanbiedingen en je bent weg. Vaak is het immers zo dat er nog 1 à 2 stoeltjes over zijn en beter ze nog aan bodemprijzen verkopen dan helemaal niet. Op die manier kan je voor een prijsje heel wat van de wereld zien.

©blog.klm.com

4. Ga voor die enkeltjes
Het is een gemakkelijk systeem dat je heen en terug tickets kunt boeken voor elke vlucht. Je hoeft met niets meer rekening te houden en vroeger was dat nog eens goedkoper ook! Vandaag de dag is dat al lang niet meer zo. Sterker zelfs: het is perfect mogelijk dat een round-trip ticket duurder uitvalt dan twee enkeltjes. Het meer dan waard om eens op onderzoek uit te gaan denk je niet?


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

5. Weg met die cookies
Al een tijdje aan het zoeken naar een vlucht maar het is te duur? Verwijder dan eens de cookies van jouw laptop of gebruik een andere computer. Wedden dat je plots op veel websites een goedkopere prijs ziet aangeduid staan? Veel websites passen immers hun prijzen aan op vluchten die je regelmatig opzoekt.