Zuid-Afrika is zeker de laatste jaren één van de snelst groeiende toeristische bestemmingen geworden. Met Kaapstad, het indrukwekkende Nationale Park en een geheel eigen cultuur is het zeker een tripje in de zomervakantie waard. Vreemd genoeg laten heel wat toeristen steevast Johannesburg van de lijst. Nochtans heeft de grootste stad van Zuid-Afrika wel degelijk heel wat te bieden.

© Pixabay.com

Waarom kiezen voor Johannesburg?
Johannesburg is de grootste, meest diverse, meest progressieve en meest energieke stad van het land. Het is de broeihaard van nieuwe ontwikkelingen en het gezicht van het moderne Zuid-Afrika. Wil je echt een inzicht in de toekomst van het land en met eigen ogen bekijken hoe ver het land is gekomen sinds de Apartheid? Dan moet je een accommodatie in Johannesburg boeken voor de zomervakantie. Om maar een kleine greep te nemen uit de vele tongvallen die je in deze bruisende stad kunt horen: Afrikaans, Zulu, Xhosa, Urdu, Hindi en zelfs een beetje Chinees.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Johannesburg is een stad die niets zomaar doet, maar gelijk alles goed doet. Het is niet alleen de rijkste en grootste stad van het land, maar ook de trotse eigenaar van het grootste menselijk gemaakte bos ter wereld. Doorheen de stad vind je immers meer dan 10 miljoen bomen terug die de hele stad een leuke vibe geven. Lijken deze zaken je wel wat? Begin dan al maar met pakken.

Is het veilig?
Het is een vraag die altijd naar voren komt wanneer het gaat over een trip naar Zuid-Afrika. Is het wel veilig? Het korte antwoord wat Johannesburg betreft is: natuurlijk is het veilig. Het spreekt daarbij voor zich dat er sommige gebieden toch net wat minder veilig zijn dan anderen, maar in de regel hoef je je echt geen zorgen te maken. De vaakst gepleegde misdrijven tegenover toeristen zijn diefstal en het beroven van mensen op straat. De beste manier om je hiertegen te beschermen? Gebruik je gezond verstand. Draag niet al jouw geld bij je als je over straat loopt en tracht de minder gegoede buurten toch zo veel mogelijk te vermijden.

© Flickr.com

Wat valt er te doen?
Zoals je wel mag verwachten van een stad van deze afmetingen is er heel wat te doen. Bezoek bijvoorbeeld de bekende 27 Boxes waar je op een unieke manier kan shoppen en eten. De binnenstad is overigens een echte parel van Zuid-Afrikaanse cultuur. De Market on Main gaat op zondag door en biedt heel wat lokale kunst en culinaire specialiteiten. Een goed idee is om bij een eerste bezoek gewoon te kiezen voor een rondleiding door een bedrijf als Mainstreetwalks, Past Experiences of Lebo.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Als de avond valt
Wanneer de avond valt komt de stad pas echt tot leven. Zo zijn er qua avondeten ongelofelijk veel keuzes te maken. Argentijnse grill, Afrikaanse keuken, klassiek Europees of nog iets totaal anders: het kan er allemaal. Ook zeker niet te missen: de jazz scène van Johannesburg. The Orbit is bijvoorbeeld een Jazz bar die je niet mag missen!