Wil je graag genieten van een heerlijke vakantie, maar heb je geen behoefte om naar de andere kant van de wereld te reizen? Dat is ook helemaal niet nodig! Ook dichtbij huis kun je namelijk genieten van bijzondere natuur, indrukwekkende cultuur en de meest leuke en ontspannende activiteiten. Wanneer je een accommodatie huurt in Elzas bijvoorbeeld. Deze plaats is slechts een paar uurtjes rijden en heeft van alles te bieden!

Elzas
Elzas is een streek in het noordoosten van Frankrijk. Het is daarom maar een klein stukje rijden en je kunt er een helemaal tot rust komen. Vooral voor de fijnproevers en de levensgenieters onder ons is dit de ideale vakantiebestemming. De streek ligt precies waar de Vogezen en de Rijnstreek in elkaar overlopen. Rijd je liever niet met de auto? Dan kun je er ook met de Hogesnelheidstrein komen. Je stapt dan uit in Straatsburg en vervolgens kun je van daaruit verder gaan naar jouw accommodatie.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Niet verder dan Straatsburg?

Sommige toeristen willen niet eens verder dan Straatsburg. Als je met de hogesnelheidstrein hier aan komt, kun je natuurlijk ook dichtbij een accommodatie zoeken. Je hoeft dan niet meer verder te reizen. Bovendien is er in Straatsburg zelf ook meer dan genoeg te zien en te beleven. Je zou er zelfs een prima citytrip kunnen organiseren. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende Notre-Dame-kathedraal. Deze is volledig in gotische stijl gebouwd. Als je overigens van plan bent om dit gebouw te bezoeken, is het aan te raden om even voor 12:30 aan de voorkant van de kathedraal te staan. Je kunt dan genieten van een prachtige vertoning van de astronomische klok! Als cultuurliefhebber kom je in Straatsburg overigens sowieso aan je trekken. Er zijn talloze historische gebouwen te bezichtigen. Voor meer gedetailleerde uitleg kun je terecht in één van de vele musea in de stad. Wist je overigens dat Straatsburg één van de belangrijkste steden in Europa is? Je kunt er zelfs een vergadering van de Europese Unie bijwonen!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Levensgenieter
Heb je wel een beetje genoeg gezien van Straatsburg of geniet je toch liever van de landelijke omgeving van Elzas? Dat kan gelukkig wanneer je wat verder de streek intrekt. Je komt in aanraking met bijzondere wijngaarden en je kunt genieten van heerlijke wijnen zoals Tokai, Pinot Noir of Gewürztramine. En het mooiste nieuws is misschien nog wel dat je de wijnen niet alleen kunt proeven maar dat je ook op zoek kunt gaan naar de oorsprong. Ga met een gids langs de wijngaarden en bekijk het langdurige en zorgvuldige proces waardoor de wijnen gemaakt worden. Bezoek lokale wijnproeverijen en geniet ten volle van de wat de streek te bieden heeft. Ga heerlijk eten in één van de vele restaurants die je in deze streek vindt en geniet van de lokale en regionale gerechten die hier geserveerd worden. En het allermooiste nieuws? Het is dichtbij huis en je hoeft dus niet de halve wereld over te vliegen.