Het stadje Durbuy in de provincie Luxemburg telt ruim 11000 inwoners. In de stadskern wonen ongeveer 400 mensen. De meerderheid van de inwoners woont buiten de stadskern in één van de dorpjes. Durbuy ligt aan de rivier de Ourthe en bevindt zich geografisch gezien in drie verschillende streken, namelijk: de Ardennen, de Famenne en het dunbevolkte gebied de Condroz. Durbuy is vooral gekend voor een afvaart op de Ourthe, maar dit stadje heeft zoveel meer te bieden, hier alvast enkele originele excursies.

© commons.wikimedia.org

Het historische centrum
Durbuy heeft een klein maar prachtig historisch centrum met oude, smalle geplaveide straatjes. U proeft de sfeer van het verleden en het oogt allemaal heel knus. Vele toeristen vinden jaarlijks hun weg naar dit leuke stadje. Verder biedt Durbuy leuke en originele winkels, sfeervolle cafés en uitmuntende restaurants. Er rijdt een toeristentreintje door het centrum van Durbuy. Dit treintje rijdt bovendien naar de verschillende bezienswaardigheden van Durbuy, zoals de microbrouwerij Marckoff en het Parc des Topiaires. Net buiten het centrum van de stad bevindt zich een groot parkeerterrein, waarvandaan u gemakkelijk naar het centrum loopt.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Microbrouwerij Marckoff
In Durbuy bevindt zich de microbrouwerij Marckoff. Dit betekent dat het bier in kleine hoeveelheden wordt gebrouwen en dat het bier alleen aan de lokale horeca en bezoekers van de brouwerij wordt verkocht. De brouwerij dateert al uit de zestiende eeuw. De traditie van het bier brouwen heeft hier een tijd op een laag pitje gestaan, maar is in 1989 weer nieuw leven ingeblazen.

Mountainbiken
Wilt u uw bierbuikje aftrainen, dan kunt u een mountainbiketocht vanuit Durbuy maken. Er zijn diverse routes uitgezet met diverse lengtes en moeilijkheidsgraden. De routes worden prima aangegeven met mtb-tekens en verschillende kleuren, dus u kunt niet verdwalen. Bovendien kunt u bij het office du tourisme een kaart met de routes verkrijgen, waarop tevens de moeilijkheidsgraden staan vermeld. Geen eigen mountainbike? Huur er dan een in de buurt van Durbuy.

Parc des Topiaires
Even buiten Durbuy bevindt zich het Parc des Topiaires, met een bijzondere verzameling van buxusstruiken en bomen. U kunt door het park wandelen waar u buxusplanten ziet die in verschillende vormen zijn geknipt, zoals eekhoorns, olifanten en spelende kinderen. In het park staan meer dan 250 figuren. U kunt het park dagelijks bezoeken, behalve ‘s winters. Indien gewenst kunt u een rondleiding krijgen.
Openingstijden:
Van 25 februari t/m 30 november: elke dag van 10 tot 18 uur (17 uur in november)
December: alleen in de weekends en schoolvakanties: van 10 tot 16 uur
Rue des Grottes 6
B-5580 Han-Sur-Lesse
Tel. 084/37.77.32

© commons.wikimedia.org

Wéris
Het dorpje Wéris ligt op slechts een paar kilometer afstand van Durbuy. Hier vindt u prachtige dolmens en menhirs, en een klein museum. Vanuit het dorp kunt u er heen wandelen. Maar ook het dorpje zelf is zeker een bezoekje waard. Het staat vermeld bij Les Plus Beaux Villages de Wallonie.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Andere leuke tips zijn de midgetgolfbaan van Durbuy en het labyrint van Barvaux, dat zich in groot maïsveld bevindt. Ook kunt u gaan kajakken op de rivier de Ourthe. U zult zich hier in ieder geval geen moment vervelen!