Ierland staat bekend om de groene graslanden, de rotsachtige kusten en oude Keltische kastelen. Ierland heeft een eeuwenoude geschiedenis die zeker de moeite waard is om te ontdekken. Dus waarom niet eens een mooie vakantie boeken naar Ierland? Het grote voordeel is dat je er gewoon met Engels terecht kunt en dat Ierland lid is van de Europese Unie, dus reizen gaat gemakkelijk. Ook betaal je in Ierland gewoon met de Euro. Boek daarom via Begonia Tours een mooie 8-daagse reis naar Ierland.

Ierland
© Begoniatours.be

Het land Ierland

Ierland is een eiland dat ten westen van het Verenigd Koninkrijk ligt en de grens vormt met Europa. Het eiland wordt opgedeeld in Ierland en Noord-Ierland. Ierland beslaat het grootste gedeelte van het eiland, terwijl het uiterste noorden bestaat uit Noord-Ierland. Noord-Ierland behoort tot het Verenigd Koninkrijk. De oude Keltische cultuur vormt een belangrijk onderdeel van de Ierse geschiedenis en dit is ook terug te vinden in vele symbolen. Het nationale symbool is een Keltische harp die ook op de Ierse Euromunten is afgedrukt. Maar ook de shamrock (klavertje vier) is een symbool van Ierland. De kleur groen is de nationale kleur en zal ongetwijfeld afgeleid zijn van het mooie groene landschap. De hoofdstad van Ierland is Dublin en dit is ook de stad waar de Ierse regering zetelt. Bereid je voor je vakantie van Begonia Tours voor op veel kastelen, burchten, abdijen en ruïnes. Daarnaast geniet je van de kliffen en de groene natuur.


Weekendtrips, citytrips, gezinsvakanties, cultuur, natuur, events, cruises ... Ontdek ze allemaal.
Promo
Ontdek het aanbod van korte tot langere reizen in maar liefst 19 verschillende Europese landen!
Promo
Opgeleide Nederlandstalige reisleiders, deskundigheid, goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Promo

Het reisprogramma

Dag 1:
Je vliegt van Zaventem Airport naar de luchthaven van Dublin. Je wordt opgehaald door een autocar, waarna je het centrum van Dublin bezoekt. Hier geniet je van de verschillende highlights van Dublin en krijg je de nodige vrije tijd om zelf nog dingen te ondernemen. In het hotel krijg je een diner voorgeschoteld. 

Dag 2:
De autocar rijdt je naar het zuiden van Ierland door de Wicklow Mountains. Hier geniet je van een ruw berglandschap, groene heuvels en meren. Je bezoekt ruïnes van een middeleeuws klooster en je bezoekt Kilkenny, een middeleeuwse stad.

Dublin
© Begoniatours.be

Dag 3:
Vandaag staat in het teken van mooie landschappen en het ontdekken van de Ierse geschiedenis. Je bezoekt de Ierse veengebieden, waar wilde berggeiten en Ierse wolfshonden rondlopen. Je bezoekt de dorpen Waterville en Sneem en sluit de dag af in Killnary National Park. 

Dag 4:
Je neemt vandaag de ferry naar Killimer, een afgelegen dorp. Je bezoekt hier aan de kust de prachtige en ruwe kliffen en de ruïnes van een kathedraal. De gehele omgeving leent zich prima om optimaal van het prachtige en ruwe natuurschoon te genieten. 

Dag 5:
Een rustige dag vandaag. In de ochtend een wandeltochtje langs de Corrib rivier en een bezoek aan een kathedraal en kerk. ‘s Middags krijg je zelf alle vrije tijd om te shoppen in de havenstad Galway.


Weekendtrips, citytrips, gezinsvakanties, cultuur, natuur, events, cruises ... Ontdek ze allemaal.
Promo
Ontdek het aanbod van korte tot langere reizen in maar liefst 19 verschillende Europese landen!
Promo
Opgeleide Nederlandstalige reisleiders, deskundigheid, goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Promo

Dag 6:
Je raakt ook vandaag weer onder de indruk van de Ierse natuur, zoals de meren, heide en heuvels. Je bezoekt Kylemore Abbey, een kasteel dat nu een klooster is en de heilige berg Croagh Patrick.

Dag 7:
Vandaag trek je de grens over naar Noord-Ierland en bezoek je de steden Londonderry en Belfast. Tijdens deze rondreis leer je alles over het conflict tussen de Protestanten en de Katholieken die deze regio zo lang in de greep hebben gehouden. Je overnacht ook in Belfast.

Dag 8:
In Belfast bezoek je het Titanic museum. Hier is ooit het beroemde schip gebouwd en leer je alles over de geschiedenis van de Titanic. Vanaf Belfast rijdt de autocar je terug naar de luchthaven van Dublin waarna je weer richting Brussel vertrekt.