De wereld wordt steeds kleiner voor ons en dat is goed te merken aan de bestemmingen waar we allemaal heen gaan tijdens de zomervakantie. Vroeger bleven we vooral in eigen land maar vandaag de dag trekken steeds meer Belgen naar allerlei bestemmingen in heel Europa of zelfs daarbuiten. Toch is er nog heel veel in Europa dat je nog helemaal niet gezien hebt, zelfs in landen waar je wellicht al meerdere keren geweest bent. Daarom is het misschien tijd om eens op een andere wijze op vakantie te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fietsvakantie door een land in Europa waarbij je de meest bijzondere natuur tegenkomt? Bij Pharos reizen heb je in ieder geval ongelooflijk veel keuze uit verschillende fietsvakanties.

© Pharosreizen.be

Fietsvakanties van verschillende niveaus
Veel mensen zouden best per fiets een bepaald land of streek willen ontdekken maar zijn bang dat ze niet genoeg conditie hebben om een hele dag te kunnen fietsen. Daar hoef je jezelf bij deze reisorganisatie in ieder geval niet druk om te maken. De fietsvakanties van Pharos reizen zijn namelijk ingedeeld in drie verschillende niveaus. De reizen van niveau 1 zijn vrij eenvoudig. Dat betekent dat de routes vrij kort zijn, er meer tijd wordt genomen voor rustmomenten én dat er vrijwel alleen over vlakke wegen wordt gefietst. Niveau 2 is al iets lastiger, zodat je meer moet fietsen en de wegen soms ook iets glooiender zijn. Niveau drie is het hoogste niveau en voornamelijk geschikt voor geoefende fietsers. Je fietst daarbij grotendeels over stijgende wegen. Voordeel hiervan is dat het de meest fantastische uitzichten biedt.


Autovakanties in heel Europa!
Ontdek de meest inspirerende bestemmingen!
Promo
Boek de mooiste fietsvakantie, rondreis of skivakantie met 2 of met het hele gezin.
Promo
All inclusive vakanties of de mooiste campings in Europa. Altijd een topvakantie!
Promo

Ook voor gezinnen!
Fietsvakanties alleen voor stellen die met pensioen zijn? Vergeet het maar! Je kunt bij deze reisorganisatie namelijk ook gewoon zo’n reis in de zomervakantie boeken als jong gezin. Er zijn zelfs speciale fietsvakanties samengesteld voor gezinnen met kinderen. Daarbij zijn de routes aangepast, zodat ze minder zwaar en een stuk korter zijn. Ook overnacht je vaak op campings waar van alles voor de kinderen te doen is. Voor de ouders is het overigens ook helemaal niet erg om na een dagje fietsen een heerlijke duik in het zwembad te nemen. Een bijzondere manier om als gezin met kinderen samen op vakantie te gaan.

© Pharosreizen.be

Vele bestemmingen
Overigens is de ene fietsvakantie de andere niet. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende reizen. Daarbij verschilt niet alleen het niveau van de fietsroutes, maar ook de duur van de vakantie en natuurlijk de bestemming. Deze reisorganisatie heeft fietsreizen voor je klaar staan in meer dan tien verschillende Europese landen. Ooit gedacht dat je landen als Slovenië, Zwitserland of Denemarken per fiets kon verkennen? Ook zijn er fietsvakanties te boeken in bekendere landen als Spanje, Frankrijk en Duitsland. Kies bijvoorbeeld voor een speciale natuurreis, waarbij je gedurende je fietstochten dwars door bijzondere natuurgebieden komt. Ben je meer een liefhebber van bourgondisch genieten? Kies dan voor een culinaire reis of een speciale wijnreis op de fiets! De mogelijkheden zijn ontzettend divers en dus is er altijd wel een reis bij die precies voor jou en je reisgezelschap geschikt is!