Wil je een leuk uitstapje maken naar een prachtige Europese stad zoals Berlijn? Bij Begonia Tours is het nu mogelijk om een reis van vier dagen naar deze Duitse stad te boeken. In die vier dagen staan er prachtige dingen op het programma. En dat is allemaal voor je geregeld! Je hoeft eigenlijk alleen maar te volgen. Bovendien weet je waar je aan toe bent omdat er heel veel bij de prijs is inbegrepen. Hoe het programma er precies uit ziet en wat je van Begonia Tours kan verwachten? Dat lees je hieronder.

Berlijn

© Begoniatours.be

Eerste twee dagen
Allereerst vertrek je met het vliegtuig vanuit Brussel naar Berlijn. De eerste dag staan er direct een aantal mooie dingen op het programma. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wandeltocht naar het historische centrum van de stad. De wandeling leidt langs verschillende bijzondere bezienswaardigheden zoals de Sankt-Hedwigs-Kathedrale, de Alte Bibliothek en de Berliner Dom. Via het Marx-Engels Forum komt de wandeling uiteindelijk uit bij de bekende Alexanderplatz. Vanaf daar heb je geruime tijd waarna je jezelf even kan opfrissen in het hotel. Waar je gaat dineren mag je vervolgens helemaal zelf weten. De tweede dag breng je een bezoek aan Potzdammer Platz en museumcomplex Topographie. Dat laatste vertelt je alles over de geschiedenis van het naziregime. Daarna bezoek je Checkpoint Charlie dat in de loop der jaren het symbool is geworden van de stad in de tijd dat de muur dwars door de stad heen liep. De tweede dag bezoek je verder de Friedrischstrasse en het bekende Holocaust-Mahnmal.


Weekendtrips, citytrips, gezinsvakanties, cultuur, natuur, events, cruises ... Ontdek ze allemaal.
Promo
Ontdek het aanbod van korte tot langere reizen in maar liefst 19 verschillende Europese landen!
Promo
Opgeleide Nederlandstalige reisleiders, deskundigheid, goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Promo

Vervolg van de reis
Ook de derde dag kun je rekenen op een vol programma waarin bijzondere bezienswaardigheden worden bezocht. Zo bezoek je de East Side Gallery. Dit is een overblijfsel van de Berlijnse Muur dat inmiddels door tal van verschillende kunstenaars uit de hele wereld is beschilderd. Al deze kunst gaat over de politieke situatie ten tijde van de DDR. Ook ga je naar de Kaiser Wilhelm Gedachtniskirche. De rest van de dag ben je volledig vrij om zelf iets in de stad te bezoeken. Kies voor een museum of voor een andere bezienswaardigheid, al kun je natuurlijk ook gewoon gezellig iets gaan drinken of gaan shoppen. Op de vierde dag vertrek je na het ontbijt richting het vliegtuig waar je de vlucht terug naar Brussel neemt.

Berlijn

© Begoniatours.be

Hotel en verblijf
Je verblijft tijdens de reis op basis van logies en ontbijt in Hotel Sylter Hof Berlin. Dit driesterrenhotel ligt midden in het centrum en je hebt er ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad. Direct voor de deur van het hotel kun je de bus nemen die langs tal van bezienswaardigheden in de stad rijdt. Het hotel beschikt over tal van faciliteiten. Voor de vooraf betaalde vaste prijs vlieg je niet alleen heen en weer naar Berlijn, ook de transfer van het vliegveld naar het hotel is bij de prijs inbegrepen. Verder heb je dan ook voor de toeristenbelasting betaald én de Nederlandstalige begeleiding. Lunch, diner en toegangsprijzen van de verschillende bezienswaardigheden dien je zelf te betalen. Voor dat laatste dien je rekening te houden met een bedrag van rond de 20 euro.