Onder Belgische en Nederlandse toeristen is Egypte een erg populair vakantieland. En dat is ook terecht, want tijdens een vakantie in Egypte kun je kennismaken met zon, strand en heel veel cultuur. Toch kom je niet zomaar met enkel een paspoort of ID kaart Egypte in. Egypte kent namelijk een streng toelatingsbeleid. Om welke redenen je ook naar Egypte reist, je moet altijd een visum aanvragen. Dit geldt voor toeristen, maar ook mensen die op zakenreis naar Egypte gaan, op familiebezoek of mensen die naar Egypte willen emigreren of werken. Maar de meeste mensen zullen Egypte als toerist bezoeken en daarom is het aanvraagproces voor Vlaamse toeristen gemakkelijk gemaakt door een online aanvraag in te dienen.

© Pixabay.com

Wat is een visum voor Egypte?

Een visum is een document die je ontvangt van de Egyptische immigratiedienst, waarin zij jou officieel toestemming geeft om het land binnen te reizen en daar te verblijven. De reden om bezoekers een visum te laten aanvragen is de controlefunctie. Egypte kan dan controle uitvoeren over wie het land binnenkomt. Voor Egyptische visa geldt altijd een maximum termijn dat je in het land mag verblijven. Je moet wel het juiste visum aanvragen voor het soort verblijf. Toeristen dienen een speciaal toeristenvisum aan te vragen en zakenreizigers moeten weer een ander visum aanvragen. Toeristen hebben het ook makkelijk want zij kunnen gewoon thuis online een visum aanvragen. Ga je voor een andere reden naar Egypte, dan zul je het Egyptische consulaat moeten bezoeken.

Voor toeristenvisa geldt dat er twee verschillende visa zijn, de single entry en de multiple entry. Een single entry visum is voor een eenmalige toegang tot Egypte en is 90 dagen geldig. Binnen dit termijn mag je maximaal 30 dagen aangesloten in Egypte blijven. Kies je voor een multiple entry visum, dan is deze ook 90 dagen geldig, maar mag je binnen dit termijn een onbeperkt aantal keren het land binnenkomen voor een verblijf van maximaal 30 dagen.

Wat zijn de voorwaarden voor een visumaanvraag?

Voor het aanvragen van een visum Egypte dien je te voldoen aan enkele voorwaarden. Zo moet je in het bezit zijn van een paspoort die nadat je Egypte binnen bent gekomen nog minstens 8 maanden geldig is. Eventueel moet je een uitnodigingsbrief tonen als je bijvoorbeeld op familiebezoek gaat. Zorg ook dat je een overzicht maakt van al je verblijfplaatsen, zoals de hotel waar je verblijft en de vluchten die je neemt. Reis je met meerdere personen naar Egypte dan moet je een groepsaanvraag indienen.

Online aanvraagproces

Toeristen kunnen gemakkelijk een visum voor Egypte aanvragen op visum Egypte. Je vult online een aanvraagformulier in waarop je je paspoortgegevens invult en de gegevens van de hotels waar je gaat verblijven. Ook moet je de data invullen van eventuele eerdere bezoeken aan Egypte. Doe je een groepsaanvraag dan moet je de gegevens alle personen invullen met wie je naar Egypte reist. Nadat je het aanvraagformulier ingevuld hebt moet je de kosten van het visum online voldoen. Let wel op dat je het visum pas ontvangt vanaf 30 dagen voor de aankomstdagen, ook als je de visumaanvraag veel eerder doet. Het visum wordt nadien per e-mail naar je opgestuurd. Print deze altijd uit en houd hem bij je paspoort in je handbagage.