Vraag aan honderd willekeurige mensen wat hun droom is en je hoort regelmatig dat men de wereld wil zien. Er is op onze aarde natuurlijk ook ontzettend veel te zien en te beleven. Daarom zijn reizen naar verre bestemmingen de laatste jaren ook zo ontzettend populair. Als het gaat om wildlife spotten is het Afrikaanse continent ongelooflijk in trek. Tanzania is één van de landen waar ook reisorganisatie Zuiderhuis reizen naar toe organiseert. In dit land is namelijk niet alleen bijzondere natuur te vinden, maar ook veel cultuur én sportieve activiteiten. Kortom een unieke combinatie van natuur, sport en cultuur.

© Zuiderhuis.be

Veelzijdige natuur
Wie aan Tanzania denkt, komt vrijwel automatisch bij de natuur uit. Breng een bezoek aan het Serengeti wildreservaat en kom oog in oog te staan met dieren die je tot nog toe alleen maar op je televisiescherm voorbij zag komen. Ook een bezoek aan de Ngorongoro krater is een garantie voor het zien van wilde dieren. En dat is nog lang niet alles. Je bezoekt tijdens deze reis van Zuiderhuis namelijk ook de Kilimanjaro, de hoogste bergtop van heel Afrika en één van de hoogste ter wereld. Een andere hotspot voor natuurliefhebbers is Lake Manyara. Hier komen ook veel verschillende diersoorten voor. De meest bijzonder zijn wellicht de flamingo’s die je hier in grote getale kunt vinden. Het land heeft zo ontzettend veel natuurlijk schoon dat je meerdere safari’s kunt uitstippelen.


Safari in Serengeti, Lake Manyara en de Ngorongoro-krater
Uitgelicht
Maak kennis met de lokale bevolking tijdens een unieke safari
Uitgelicht
Kampeersafari ook uiterst geschikt voor families met kinderen
Uitgelicht

Cultuur en activiteiten
Het leuke aan Tanzania is dat er nog veel meer te doen en te beleven valt dan alleen maar de bijzondere natuur die je hier vindt. Ook de mensen die graag van een sportieve uitdaging houden, komen hier aan hun trekken. Er worden tal van activiteiten georganiseerd bijvoorbeeld rondom de Kilimanjaro. Ga al wandelend of klimmend deze berg van bijna 6000 meter op of bezoek het eiland Zanzibar waar je tal van wateractiviteiten kunt ondernemen. Natuurlijk maak je tijdens je verblijf ook kennis met de cultuur en de plaatselijke gewoonten van het land. Vooral rond het Lake Eyasi heb je daarvoor talloze mogelijkheden. Hier zijn namelijk meerdere dorpen te bezoeken van de Hadzabe. De stammen die hier wonen, leven nog op een traditionele manier en doen er ook alles aan om dit te behouden. Je wordt hier gastvrij ontvangen en ze leren je graag alles over hun gewoonten en gebruiken. Daardoor leer je niet alleen het land van nu kennen, maar ook zoals het vroeger ooit was.

© commons.wikimedia.org

De keuze is aan jou
Als je wat van de wereld wil zien, ben je in Tanzania dus precies op de juiste plaats voor een veelzijdige vakantie. Wil je vooral veel natuur zien of focus je tijdens je verblijf vooral op het beklimmen van de Kilimanjaro? Wil je graag weten hoe de mensen hier wonen en leven en met ze in contact komen? Zuiderhuis zorgt alvast voor een zorgeloze en onvergetelijke reis!


Safari in Serengeti, Lake Manyara en de Ngorongoro-krater
Uitgelicht
Maak kennis met de lokale bevolking tijdens een unieke safari
Uitgelicht
Kampeersafari ook uiterst geschikt voor families met kinderen
Uitgelicht