De stad Boedapest leent zich uitstekend tot een stedentrip. Als één van de grotere Europese steden is er van alles te beleven. Of je er nu naartoe gaat om te shoppen, te ontspannen of juist om de nodige cultuur op te snuiven, je beleeft altijd een onvergetelijke stedentrip. In Boedapest komt alles bij elkaar: cultuur, handel, industrie, verkeer, … Boedapest wordt daarom ook wel het culturele hart van Centraal-Europa genoemd. Wanneer je een verblijf bij Medosz hotel boekt, dan maak jij onderdeel uit van het centrum van Boedapest.

Boedapest

© Pixabay.com

De stad Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en is met ruim 1,7 miljoen inwoners de 7e grootste stad van de Europese Unie. De stad wordt al in de vroege geschiedenisboeken genoemd, maar dan als twee afzonderlijke steden: Boeda en Pest. Gezamenlijk werden de steden wel genoemd als Pest-Boeda. De stad wordt namelijk gescheiden door de rivier de Donau. Aan de westkant van de rivier ligt Pest, terwijl aan de oostkant van de rivier Boeda ligt. Pas in 1873 zijn beide steden samengevoegd tot het huidige bekende Boedapest. In de ruim 2000 jaar oude geschiedenis is de stad verschillende malen bezet geweest door diverse mogendheden, zoals de Romeinen, Karel de Grote, de Mongolen, de Ottomanen en Oostenrijk. Tijdens de laatste bezetting was Hongarije een zelfstandig communistisch land onder de Sovjet Unie. Sinds 1989 is Hongarije een zelfstandige democratische republiek met Boedapest als hoofdstad.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Het Medosz Hotel in Boedapest

Boek een hotel in hartje centrum van de stad. Het Medosz hotel, bijvoorbeeld, is gesitueerd in het gedeelte van de stad dat vroeger onder de stad Pest viel en ligt in het centrum dicht bij de Donau. Hierdoor zijn alle belangrijke bezienswaardigheden binnen een bereik van 2 kilometer van het hotel te vinden. Je hoeft daarom niet het openbaar vervoer te nemen, maar je kunt het centrum van de stad al wandelend ontdekken. Bij de receptie word je vriendelijk geholpen in het Duits, Italiaans of Engels en krijg je, indien gewenst, de nodige tips over de stad.

Boedapest

© Pixabay.com

Je hebt de keuze uit verschillende soorten hotelkamers, zoals de comfort kamer, de comfort familiekamer, de panoramasuite of kamer met terras en de superiorkamer. Alle kamers zijn uitgerust met een luxe badkamer met douche en toilet, een televisie, een kluisje en gratis wifi. Wanneer je een suite of kamer met terras boekt, ben je verzekerd van een schitterend uitzicht over de stad vanaf een fraai ingericht terras met loungeset.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Bezienswaardigheden in Boedapest

Vrijwel alle leuke bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het Medosz hotel. Het is dus heel gemakkelijk om ontspannen door het centrum te wandelen. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige Sint-Stefanusbasiliek. De basiliek ligt hoog, dus vanaf de basiliek heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Bezoek ook één van de vele leuke vlooienmarkten en natuurlijk mag een bezoekje aan een spa niet ontbreken. Hongarije staat namelijk bekend om de natuurlijke warmwaterbronnen. In één van de vele restaurants ontkom je niet aan het proeven van een authentiek Hongaars gerecht: goulash.