De lente is inmiddels al even in het land en dus zitten de gedachten misschien nog niet meteen bij de volgende zomervakantie, maar wie komende zomer op zonvakantie wil, wacht best niet te lang meer om niet zonder accommodatie te zitten. Het eiland Menorca in de Balearen is wellicht minder gekend dan zijn buren Ibiza en Mallorca, en dat maakt het net zo aantrekkelijk. Waar Ibiza gekend staat als het party-eiland en Mallorca voor het massatoerisme, is Menorca het eiland die net de vakantiegangers aantrekt die een rustige zonvakantie willen. Met de bijnaam het ‘buggy eiland’ is het duidelijk dat dit een erg kindvriendelijke bestemming is. Maar wat kun je er allemaal doen?

© commons.wikimedia.org

Mahon Port
De Mahon haven staat gekend als de op een na diepste natuurlijke haven. De uitzichten zijn fantastisch gezien de haven uitkijkt op de hele nabijgelegen stad vanop een afstand. Wie de trappen naar beneden neemt, zal een kalme omgeving vinden nabij de zee. De haven is een leuke plaats om te vertoeven als je wil genieten van een van de gezellige restaurants, de vele winkeltjes of korte boottocht in de omgeving van de haven.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Isla del Rey
Isla del Rey mag dan wel een klein eilandje zijn, maar het heeft een grote geschiedenis voor de bevolking op Menorca. Deze begon als een hospitaal voor zieke en gewonde Britse soldaten in 1711, maar wel later eveneens door de Fransen, Spanjaarden, Amerikanen en Nederlanders gebruikt. Sinds 1964 is het eiland verlaten en is het een beschermd natuurgebied geworden. In de zee rondom het eiland vind je tal van kleurrijke vissen terug.

Watersporten
Ruim 200 kilometer aan kustlijn, bijna honderd stranden en heerlijk warm zeewater. Meer heb je niet nodig om aan watersport te kunnen doen. De meest populaire activiteit hier is wellicht het zeilen, maar ook kajakken kan een erg leuke familieactiviteit zijn. Voor wie het iets uitdagender mag, is er ook de mogelijkheid tot duiken. Er zijn verschillende duiksites rondom het eiland, onder andere naar grotten en scheepswrakken.

© Pxhere.com

Waterparken
Menorca heeft heel wat culturele bezienswaardigheden gericht op de volwassen vakantiegangers, maar het mag ook eens de beurt zijn aan de jongere vakantiegangers. Waterparken zoals Aquacenter en Aquarock zijn een garantie voor waterpret bij jong en oud.

Binibeca Vell
Het vissersdorp Binibeca Vell is een unieke plaats in Sant Lluis, zo’n tien kilometer vanaf Mahon in het zuidwesten van het eiland. Het dorp werd ontworpen door de architect Antonio Sintes Mercadal in een ongewoon Moorse stijl. Het is als het ware een klein doolhof aan smalle straatjes en op elkaar gebouwde witte huisjes met een kleine haven. De koele straatjes zijn een aangename manier om even af te koelen tijdens de hete namiddagen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Naveta d’es Tudons
Deze 3000 jaar oude ruïnes zijn een restant van de geschiedenis van Menorca. Het diende als een gemeenschappelijke grafkamer en bestaat uit een combinatie van stenen die elkaar ondersteunen zonder het gebruik van cement of iets anders.