Iedereen weet dat China een enorm groot land is, en het is dan ook niet verwonderlijk dat de schoonheid van de natuur én de cultuur niet in één tekst samen te vatten zijn (waarschijnlijk zelfs niet in een heel boek). Hoe dan ook is het land een echte aanrader voor elke doorwinterde backpacker die zichzelf wil uitdagen, en niet terugschrikt voor een cultuurshock.

©360travelling.com

China is zo groot dat er meerde verschillende godsdiensten beoefend worden, dat je van winter naar zomer kan reizen en er zijn meer Chinezen dan gelijk welke inwoners van een ander land. Het is dan ook aangeraden om je vakantie te beperken tot een aantal bestemmingen, en de beste daarvan vind je hier.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Peking: de indrukwekkende hoofdstad van China
Peking is de hoofdstad van China en voldoet dan ook aan de verwachtingen: niet alleen werden de Olympische spelen van 2008 er gehouden, de stad biedt in het laagseizoen meer rust en dat is dan ook het ideale moment om er de Verboden Stad en de Temple of Heaven te bezichtigen. Het Plein van de Hemelse Vrede dat de Verboden Stad omringt is het grootste ter wereld, en was meer dan een half millennium hét centrum van het het Chinese rijk.

Natuurlijk is de Chinese Muur ook een bezoek waard (als je het niet zo hebt voor grote massa’s kun je de muur tussen Jinshanling en Simatai bezoeken), maar voor de minimalisten onder ons is een treinreis naar de rustige havenstad Qingdao dan weer een aanrader.

Een Cruise op de Rivier de Yangtzee
Bootliefhebbers worden in China ook niet teleurgesteld: een cruiseship brengt je over de Yangtze Rivier en geeft je de mogelijkheid het wilde landschap van de Drie Kloven te aanschouwen, waarbij steile rotswanden je omringen. Je kan daarbij een hutje boeken op de boot van Chongqing naar Yichang, met aan boord een heuse karaokebar voor vermaak.

©nexusholidays.ca

Een bezoek aan Shangai
Shangai is ongetwijfeld één van de meest opvallende steden in China, en wel dankzij de mengeling tussen de Aziatische en de Westerse cultuur. Voor een totaalbeeld van de enorme stad volstaat een wandeling bij de Bund, waarbij je aan de ene kant wolkenkrabbers kunt zien, en aan de andere kant onder de indruk bent van Franse gebouwen. Om het uitzicht nog beter te maken kun je de Jinmao toren beklimmen, waarbij je op de 88ste verdieping de hele stad in al haar glorie kunt aanschouwen.

Slechts een aantal honderd meter verder kom je in Nanjing Lu, de hoofdwinkelstraat van de stad, waarbij neonlichten een surreële indruk geven aan de wijk. Tenslotte zijn de tuinen van Suzhou en Hangzhou ook de moeite waard.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Het charmante Chinese platteland ontdekken
Ben je niet in staat om het Westen van China te bezoeken, bezoek dan een Nog Jia le, een plattelands alternatief voor de overvolle hotels in de stad. Hierbij logeer je in een boerderij, waar de typische plattelandssfeer voor meer dan genoeg vermaak zorgt. Je beste Chinees bovenhalen is in dit geval misschien niet zo’n slecht idee!