Het Italiaanse Venetië spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. De stad met een oude geschiedenis staat vooral bekend omdat een waterrijke stad is, vol met kanalen, waar je enkel met een gondel doorheen kunt varen. Niet voor niets staat Venetië daarom bekend als een romantische stad. Niets is zo romantisch als je met z’n tweeën in een gondel te laten vervoeren en ondertussen te genieten van de vele oude gebouwen in de stad. Verras je geliefde met een korte romantische vakantie van 2 tot 5 nachten in een schitterend oud hotel. Laat je onderdompelen in de geschiedenis van de stad en geniet vooral ook van elkaar.

Venetië

De stad Venetië, die bestaat uit enkele eilanden in een lagune, komt al in de geschiedenisboeken voor in de Romeinse tijd, maar toen was er door de verschillende eilandjes nog geen sprake van een volledige stad. Pas in de 9e eeuw kwam de stad tot een echte eenheid, toen de eilandjes meer met elkaar werden verbonden door bruggetjes, zoals we die nu nog steeds over de Venetiaanse kanalen kennen. In de 12e eeuw begon Venetië een economisch sterke stad te worden. De stad ontwikkelde zich ook als een zelfstandige stadstaat, de republiek Venetië, tot in de 14e eeuw de Ottomanen de stad innamen. Pas in de 18e eeuw werd Venetië weer onafhankelijk en werd het groot op het gebied van kunst, architectuur en literatuur. Veel rijke families trokken naar Venetië. Nadat Napoleon en daarna de Oostenrijkers de stad nog in bezit namen, kwam Venetië in 1866 definitief bij het Italiaanse Koninkrijk. Momenteel is Venetië één van de meest toeristische steden van Italië, waar toeristen genieten van oude en bekende gebouwen en pleinen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Hotel Venezia dei Fratelli Rossetto

Loop met je geliefde over het San Marco plein met de imposante San Marco Basiliek. Laat je vervoeren in een romantische gondel en geniet van de vele gezellig restaurantjes in de stad. Boek een leuk hotel, zoals bijvoorbeeld het Venezia dei Fratelli Rossetto. Dit hotel ligt aan de rand van het centrum van Venetië op ongeveer 9 kilometer van de historische binnenstad. Aan de receptie kun je terecht in het Engels, Frans, Italiaans en Spaans en elke ochtend kun je genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. Op de tweede dag plan je een gondelvaart door de kanalen van Venetië. Na een dagje Venetië ontdekken kun je ‘s avonds, vóór je je hotelkamer weer ingaat, even genieten van een drankje aan de bar. Het hotel is voorzien van een lift en ook op warme dagen kun je je laten verkoelen door de aanwezige airconditioning.

Venetië

© Pixabay.com

Kamers

Als je met z’n tweeën bent dan overnacht je in de standaard tweepersoonskamer. Maar er zijn ook driepersoonskamers en als je met het hele gezin gaat, kun je de gezinskamer boeken. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met toilet en een bad of douche, haardroger en diverse toiletartikelen. In de kamers vind je verder een kluisje, airconditioning, een televisie en je kunt gebruik maken van gratis wifi.