Veel Vlamingen trekken tijdens de zomervakantie naar één van de vele Griekse eilanden voor een zonvakantie. Lijkt zon, strand en zee jou ook wel wat, maar wil je nog veel meer doen tijdens je vakantie, dan is deze unieke reis die veel organisaties aanbieden wel iets voor jou. Deze reis, die start in de Griekse hoofdstad Athene, voert je over het Griekse schiereiland Peloponnesos. Dit schiereiland heeft alles te bieden voor een zeer veelzijdige vakantie. Je kunt genieten van prachtige stranden, bezoek pittoreske vissersdropjes en rij en wandel door de mooie berglandschappen. Dit kun je geheel zelfstandig doen met een huurauto en je overnacht meerdere dagen in verschillende hotels die je tijdens je rondreis passeert.

Peloponnesos

© Pixabay.com

Het schiereiland Peloponnesos

Het schiereiland Peloponnesos ligt in het zuiden van het Griekse vasteland. Het schiereiland is met het vasteland van Griekenland verbonden met een 10 kilometer brede landstrook, de landengte van Korinthe. Het water dat het vasteland en het schiereiland van elkaar scheidt is de Golf van Korinthe. Peloponnesos komt veel voor in de Griekse mythologie, mede ook omdat de bekende stad Sparta op het schiereiland lag. Ook de streek Korinthe is een veelgenoemde streek die veel in de geschiedenis van het schiereiland voorkomt. Het landschap van Peloponnesos kenmerkt zich door grote bergen met toppen die de 2000 meter bereiken en grote bergketens. Hoewel we het van Griekenland niet verwachten zijn sommige bergen erg geschikt om te skiën. De kusten bestaan dan weer uit uitgestrekte stranden met blauw water en veel rotsachtige kliffen en baaien.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

De rondreis

Je landt met het vliegtuig op de luchthaven van Athene en je haalt daar je huurauto af. Je rijdt daarna naar de hoofdstad Athene en overnacht daar in het Ariston Hotel Athens. Je kunt die dag verschillende bezienswaardigheden in Athene ontdekken, waaronder de Acropolis. De volgende dag begint je echte rondreis richting Peloponnesos. Onderweg komt je een zeer gevarieerd landschap tegen en kun je op je eigen tempo de reis vervolgen en stoppen op plekken die je de moeite waard vindt. Wanneer je op Peloponnesos aankomt overnacht je verschillende malen in verschillende goede hotels met een gratis parkeerplek voor je huurauto. Je rijdt door de verschillende soorten natuur die het schiereiland biedt, bezoekt allerlei kleine dorpjes en grotere steden, waar je de geschiedenis van het schiereiland leert kennen. Nadat je een bijzondere rondreis op Peloponnesos achter de rug hebt, keer je weer terug naar Athene, waar je nog twee dagen blijft voordat je weer terugvliegt naar België.

Peloponnesos

© Pixabay.com

De hotels

Tijdens je rondreis overnacht je telkens meerdere nachten in vier verschillende hotels, waaronder bij de start en het einde in hetzelfde hotel in Athene. De hotels zijn geboekt op basis van B&B, dus je kunt in alle hotels gebruik maken van een goed ontbijt. Tijdens het rondreizen kom je genoeg gelegenheden tegen om de echte Griekse gastronomie te ontdekken. Ook hebben de hotels een restaurant. De hotelkamers die men voor je boekt zijn goede kamers, met complete badkamer en er is altijd een airconditioner aanwezig. Zo krijg je altijd de gelegenheid om na een dag reizen goed op je kamer te ontspannen voor de volgende dag.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo