Een citytrip richting Milaan zal iedereen die gek is van mode doen beven van spanning en vol anticipatie zien uitkijken naar de trip. De hoofdstad van Lombardije in Italië is dan ook het toppunt van chique en één van de modehoofdsteden van de wereld. Tussen de met kasseien aangelegde straatjes vind je de ene designer winkel na de andere terug en struikel je haast over de boetieks. Tal van Italiaanse ontwerpers van naam en faam hebben hier in deze stad hun grootste winkels gezet, hun hoofdkantoren. Milaan is dan ook een stad die als geen ander mode belichaamt, die geschiedenis van de sector uitstraalt en zelfs vandaag de dag nog synoniem staat voor nieuwe ontwerpen. In één van de vele hotels van Milaan op citytrip? Dan mag je dit zeker niet missen.

Quadrilatero della Moda
Deze vier winkelstraten net ten noorden van de Duome in het hart van Milaan staan ook bekend als de gouden rechthoek. Enkele stappen in één van deze straten en je begrijpt meteen waarom: zo goed als alle grote designers en merken zijn hier vertegenwoordigd. Dat gaat van Hermes naar Versace, Dolce en Gabbana en nog veel meer. Als je de winkels kunt betalen is het winkelen hier een echte hemel. Kan je dat niet? Dan ben je verplicht tot wat window shopping maar ook dat is indrukwekkend. Bovendien is de architectuur al even indrukwekkend als de winkels zelf.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Het district Brera
In het district Brera kan je heel wat artisanale winkels en accessoires terugvinden. Als je op zoek bent naar een werkelijk uniek stuk dat nog niemand van je vrienden ooit gezien heeft? Dan moet je hier echt zijn.

Armani Silos Museum
Het Armani Silos Museum kan je terugvinden in de stijlvolle Tortona buurt van Milaan en is een hommage van de bekende ontwerper aan 40 jaar mode. Het vier verdiepingen tellende gebouw biedt plaats aan niet minder dan 600 schitterende kledingstukken en een heus digitaal archief. Een must see voor iedere fan of iedereen die zich bewust is van zijn invloed op de modewereld.

Galleria Vittorio Emanuele II
Dit is de geboorteplaats van één van de meest iconische modehuizen van Italië. Het is in dit met glas bedekte winkelcentrum dat je de eerste winkel van Prada terug kunt vinden. Deze werd geopend in 1913 en verkocht niets meer dan een collectie handgemaakte accessoires. Vandaag de dag is het een indrukwekkende winkel waar je echt eens langs moet.

© commons.wikimedia.org

Het Bulgari hotel en wellness
De rijken van Milaan kan je allemaal terugvinden in dit 18de eeuwse Palazzo. Het is gelegen in een relatief rustige straat in het commerciële hart van de stad en telt een zeer terechte vijf sterren. De wellness die erbij hoort is ongelofelijk.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Fidenza Shopping
Zit je met een beperking qua budget voor de kleren die je wilt aankopen? Dan is dit de plek om te zijn. Het dorpje ligt op goed een uur afstand van Milaan en biedt tal van designerkleding aan met een korting van maar liefst 70%