Als je een rondreis door Zuid-Amerika gaat boeken en hier veel geld in gaat investeren, wil je natuurlijk wel een geslaagde vakantie organiseren. Het succes van jouw vakantie is niet alleen afhankelijk van je bestemming, je planning en je reisgezelschap, maar ook zeker van het klimaat. Om een onvergetelijke vakantie te boeken, raden wij je dan ook aan om je goed te verdiepen in het klimaat van Zuid-Amerika.

©alejandroventura.org

Een strandvakantie zonder regen en wandelen in de mooiste natuur
Ga je naar Zuid-Amerika om hier lekker aan het strand te liggen, dan wil je niet dat het de hele vakantie regent. Door je te verdiepen in het beste reisseizoen voor jouw vakantiebestemming, voorkom je dat je nauwelijks aan het strand kunt liggen door een grote hoeveelheid regen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Ga je naar Zuid-Amerika om hier de prachtige natuur te bewonderen, dan is het niet zo erg als het af en toe regent. Sterker nog, in dit geval kun je beter buiten het hele droge seizoen reizen. Door de grote hoeveelheid regen van de nattere seizoenen, is de natuur namelijk nog mooier. Overigens hoef je je geen zorgen te maken dat het in het regenseizoen van Zuid-Amerika continu regent, want dit is helemaal niet het geval. Het kan flink hard regenen in het natte seizoen, maar gelukkig duren de regenbuien nooit echt lang.

©netoon.eu

Het beste reisseizoen voor een rondreis door Zuid-Amerika
Zuid-Amerika is erg groot en dit betekent dat ieder Zuid-Amerikaans land weer een ander klimaat heeft. Ga je naar Chili, dan is het klimaat heel anders dan wanneer je bijvoorbeeld naar Argentinië gaat. Verdiep je daarom niet in het beste reisseizoen voor Zuid-Amerika in het algemeen, maar in het beste reisseizoen voor jouw vakantiebestemming.

Enkele voorbeelden:

Ga je naar Chili, dan kun je het beste in oktober tot en met maart reizen. Wil je naar Argentinië, dan reis je juist in april tot en met augustus. Let op: voor sommige landen geldt er per gebied weer een ander klimaat en dus een ander reisseizoen. Ga je naar het zuiden van Argentinië, dan reis je bijvoorbeeld het beste in de maanden november tot en met maart. Ga je naar het noorden van het land, dan kun je beter wat later gaan (april tot en met augustus).


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Goed voorbereid een vakantie boeken: verdiep je in het beste reisseizoen
Wil jij goed voorbereid een vakantie boeken? Bepaal dan voor jezelf waar je het liefst heen wil gaan in Zuid-Amerika en zoek het beste reisseizoen voor deze vakantiebestemming op. Doe dit nog voor je gaat boeken, zodat je inderdaad een vliegreis en accommodatie kunt reserveren in de beste reisperiode. Zo voorkom je dat jouw strandvakantie in het water valt en dat de Zuid-Amerikaanse natuur er maar droog bij ligt als je een rondreis aan het maken bent.