Je hebt een cruisevakantie geboekt en natuurlijk wil je optimaal genieten van deze reis. Om ervoor te zorgen dat jouw cruisevakantie inderdaad geslaagd is, zijn er enkele tips die je kunt raadplegen tijdens de cruise. In dit artikel worden de vijf belangrijkste cruisetips beschreven, zodat je precies weet wat je wel en niet moet doen voor een geslaagde vakantie op de boot.

Tip 1: lees de cruisekrant
Op de meeste cruiseschepen wordt er iedere dag een cruisekrant uitgedeeld. In deze krant lees je niet alleen het laatste nieuws, maar lees je ook enkele handige cruisetips voor die dag, welke activiteiten er die specifieke dag aan boord georganiseerd worden en welke excursies je kunt boeken. Zeker als je een keer een hele dag op de boot zit, is het een aanrader om de cruisekrant te lezen en inspiratie op te doen voor jouw daginvulling.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Tip 2: profiteer van de sale
In de winkels die je op een cruiseschip vindt, worden regelmatig uitverkoopevenementen georganiseerd. Door op de juiste dag te gaan winkelen, kun je veel geld besparen op kleding, luxe accessoires en leuke souvenirs. Zeker als je een ander vaargebied in gaat met het cruiseschip, houden veel winkels op de boot een uitverkoop. Houd de vaarroute van het cruiseschip in de gaten en je weet precies wanneer je moet gaan winkelen.

Tip 3: neem een fiets mee op het cruiseschip
Veel mensen weten helemaal niet dat het mogelijk is, maar je kunt een fiets meenemen op een cruiseschip. Nu vraag je je misschien af waarom je dit zou doen, maar tijdens de uitstapjes van jouw cruisevakantie kun je volop gebruik maken van jouw fiets. Ga je een stad op de fiets verkennen in plaats van te voet, dan kun je namelijk veel meer van de betreffende stad zien. Heb je de fietsen niet nodig, dan zet je ze gewoon weg en heb je er verder ook geen last van.

Tip 4: neem een stekkerblok mee aan boord
Het aantal stopcontacten op een cruiseschip is vaak beperkt. Neem je geen stekkerblok mee aan boord, dan kun je vaak slechts gebruik maken van een of twee stopcontacten tegelijkertijd. Dit probleem los je op door zelf een stekkerblok mee te nemen, zodat je vijf, zes of zelfs meer stopcontacten tegelijkertijd kunt gebruiken in jouw cabine.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Tip 5: neem tabletten tegen zeeziekte mee
Op grotere schepen heb je doorgaans minder last van zeeziekte, maar toch kan het voorkomen dat je ziek wordt aan boord. Om zeeziekte te bestrijden, neem je tabletten tegen misselijkheid (en speciaal tegen zeeziekte) mee. Neem een flinke voorraad mee, zodat je altijd genoeg hebt en eventueel tabletten uit kunt delen aan mensen die zich minder goed voorbereid hebben op hun cruisevakantie.