De republiek Cuba is een eiland in de Caraiben dat bestaat uit het hoofdeiland Cuba en nog 4000 kleinere eilandjes. Het is sinds 1959 een communistisch land, maar het land is open genoeg om toeristen te ontvangen. Cuba is dan ook een populair toeristisch gebied voor toeristen die hier komen om te genieten van de Caribische zon, maar ook de cultuur. In sommige steden lijkt soms de tijd stil te hebben gestaan. Cuba richt zich ook steeds meer op toerisme, zodat een accommodatie vinden helemaal niet moeilijk is. Vooral in de buurt van de badplaats Varadero, het grootste en populairste badplaats van Cuba zijn veel hotels uit de grond gestampt en ben je gegarandeerd van een accommodatie aan het strand.

Varadero

© TUI.be

Het eiland Cuba

Zoals vele Caribische eilanden start de geschiedenis van het eiland Cuba in 1492 door de ontdekking van het eiland door Columbus. Al snel werd Cuba veroverd door de Spanjaarden en binnen 100 jaar was de lokale bevolking uitgestorven. De Spanjaarden importeerden toen massaal Afrikaanse slaven naar het eiland. Spanje behield Cuba als kolonie tot 1898. Toen werd het eiland veroverd door de Verenigde Staten die Cuba in 1902 onafhankelijk maakten. Wel bleven de Verenigde Staten een belangrijk rol spelen bij de beslissingen die er genomen werden. In 1959 werd Fidel Castro na opstand de nieuwe leider van het land en installeerde er een communistisch bewind. Sindsdien stond Cuba regelmatig in het middelpunt van de belangstelling. Vooral met confrontaties met de Verenigde Staten. Tot op de dag van vandaag is Cuba communistisch, maar heerst er een redelijke mate van vrijheid. Vooral toen de toeristenindustrie aangesproken werd, is het eiland een populair vakantiegebied geworden. Havana is de hoofdstad van Cuba, wat tevens de grootste stad van het eiland is.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

De badplaats Varadero

De grootste badplaats van Cuba is Varadero. De stad ligt in het noordwesten van het eiland. Het 20 kilometer lange witte zandstrand is de grootste attractie van de stad, wat al meer dan 100 jaar bekend is bij vooral Amerikaanse toeristen. Varadero wordt ook wel Playa Azul genoemd, wat ‘blauw strand’ betekent. De badplaats werd in 1870 reeds ontdekt door een Amerikaanse miljonair die startte met het grootschalig bouwen van hotels. Het is dan ook een plek waar veel Amerikaanse beroemdheden hun vakantie hebben gevierd.

Melia Las Antillas

© TUI.be

Activiteiten in Varadero

Het zal niet verbazen dat het strand de grootste attractie van Varadero vormt. Het is een prachtig wit strand met een blauwe zee en vrijwel altijd een helderblauwe lucht. Erg populair is het zwemmen met dolfijnen. Ga je voor het uitgebreide arrangement, dan heb je de mogelijkheid om 30 minuten met deze prachtige dieren rond te zwemmen en te spelen. Je kunt ook met een bootje de zee op, waar je vanaf de boot contact maakt met de dolfijnen. Autoliefhebbers kunnen hun hart op halen in Varadero. Net zoals in heel Cuba zijn er oldtimers genoeg te zien. Oldtimers worden nog als gewone dagelijkse auto gebruikt. Het is mogelijk om een stadsrit door Varadero te maken met een prachtige Amerikaanse oldtimer. Ook een jeeptocht door de natuur rondom Varadero is een aanrader. Voor het nodige contact met de lokale bevolking moet je de souvenirmarkt van Varadero bezoeken. De bevolking maakt gemakkelijk contact en je bekomt ook nog de nodige souvenirs.