Cruisevakanties zijn erg populair. Niet alleen bij volwassenen zonder kinderen, maar ook bij gezinnen met (kleine) kinderen. Heb jij ook (kleine) kinderen en twijfel je om een cruisevakantie te boeken met jouw gezin? Lees dan in dit artikel wat de voordelen en minpunten zijn van een cruisevakantie met de kids. Twijfel je nog om te cruisen met je kids, na het lezen van dit artikel vast niet meer!

©why-cruise.com

Met de kinderen op een cruiseschip: heel wat voordelen
Er zijn vele voordelen verbonden aan het boeken van een cruisevakantie met (jonge) kinderen. Ten eerste hebben de meeste cruiseschepen meer dan genoeg faciliteiten voor de kids, zelfs echte waterparken met spectaculaire glijbanen en kinderzwembaden, speelparken, speeltuinen en ga zo maar door. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je kinderen zich gaan vervelen op de boot, want cruiseschepen worden zeker ingericht op basis van de wensen en behoeften deze jongere doelgroep van baby services, Kids Corners tot discotheken voor de tieners.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Op een cruiseschip boek je best een all-in formule, hierdoor ben je niet gebonden aan vaste tijdstippen om te eten, geen zeurende, hongerige kinderen dus. Het eten op een cruiseschip is altijd van hoge kwaliteit waardoor je kinderen er over het algemeen gezonder zullen eten dan op een andere all-in bestemming.

©freeimageslive.co.uk

Tot slot zijn er ook meer dan voldoende accommodaties voor gezinnen met kinderen. Heb je nog kleine kinderen, dan slaap je samen met de kids in een hutje. Zijn de kinderen al wat ouder, dan kunnen ze in het hutje naast jouw accommodatie slapen. Omdat de meeste schepen verschillende soorten accommodaties hebben, vind je altijd wel een hut voor jezelf en eventueel een losse hut voor de kids.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Met de kinderen op cruisevakantie: en wat met de minpunten?
Een cruiseschip is heel indrukwekkend voor een volwassen persoon, laat staan voor kinderen, voor hen lijkt het één groot speelparadijs. Het lijk verleidelijk om hen het schip zelf te laten ontdekken aangezien ze er toch niet afkunnen. Een cruiseschip is echter immens groot en kleine kinderen lopen er snel verloren. Tevens kan dit vervelend zijn voor andere reizigers. Zo zijn er zones waar de kinderen niet alleen mogen komen. Maak hierover duidelijke afspraken! Dit is uiteraard ook het geval in een resort op een andere vakantiebestemming.