Voor wandelaars die een bijzondere ervaring op prijs stellen, is een wandelreis naar het mystieke Mustang een droom die uitkomt. Dit mooie landje is nog puur door zijn geïsoleerde ligging binnen Nepal. De machtige omgeving geeft deze tocht een prachtige sfeer en laat je kennis maken met een heel andere wereld. Een wereld waarin oude tradities nog bestaan.

© Zuiderhuis.be

Het koninkrijk Mustang
Mustang, wat vruchtbare vlakte betekent, is gelegen in de Himalaya. Aan het einde van de 18de eeuw werd het kleine koninkrijkje onderdeel van Nepal. Het landje doet denken aan Tibet, maar wordt nog niet overspoeld door toeristen wat de eigen unieke sfeer natuurlijk alleen maar ten goede komt. Sinds 1991 is het land pas te bezoeken door toeristen nadat het 30 jaar in een isolement had verkeerd. De Loba’s, de bevolking van dit gebied, hebben mede hierdoor hun eigen identiteit kunnen behouden. Een groot voordeel is hier trouwens ook dat er geen last is van de moesson. Daardoor is wandelen in Upper Mustang, zoals het vaak genoemd wordt, ook mogelijk in de zomervakantie.


Exclusieve Nepal trekking in de Himalaya naar het koninkrijk Mustang
Uitgelicht
Diep uitgesneden canyons en prachtig geërodeerde zandsteenformaties
Uitgelicht
Exclusieve 22-daagse groepswandelreis door het ongerepte Mustang
Uitgelicht

Trekking met Zuiderhuis
Een wandelreis maken in dit oude koninkrijk kan met reisorganisatie Zuiderhuis. Het is een 22-daagse reis naar Lo Manthang, ooit de hoofdstad van Mustang. Zuiderhuis voorziet begeleiding door een ervaren reisleider en lokale Engelssprekende gidsen. De wandeling biedt unieke uitzichten op prachtige besneeuwde bergtoppen en dit terwijl je zelf in de woestijn bent, met zijn eigen unieke kleurschakeringen te wijten aan de verschillende rotspartijen. Natuurlijk kom je ook in aanraking met de dorpjes van de Loba’s en de prachtige kloosters. Verblijven doe je in hotels in Kathmandu en Pokhara en onderweg in lodges. Deze lodges zijn vrij eenvoudige Nepalese berghutten, maar daardoor zijn ze juist heel sfeerbepalend.

© Zuiderhuis.be

Moeilijkheidsgraad
Door de hoogteverschillen is een fysiek goede conditie een vereiste om mee te kunnen wandelen. Er wordt echter gewandeld via goed begaanbare paden waardoor elke actieve persoon hieraan kan deelnemen. Er wordt ruimschoots tijd genomen om onderweg stil te staan bij de bevolking en de natuur. Deze wandelreis is dan ook niet gericht op prestatie maar juist op het beleven van het land. Als bagage neem je zelf alleen een rugzakje mee want de overige bagage wordt door paarden meegenomen! Natuurlijk is er sprake van hoogteverschillen, maar het lichaam past zich daar vanzelf uiteindelijk aan aan.

Wil je een mystieke, bijzondere reis te voet maken, waardoor je de unieke natuur en de bevolking echt leert kennen? Dan is een wandelreis naar Mustang echt iets voor jou!


Exclusieve Nepal trekking in de Himalaya naar het koninkrijk Mustang
Uitgelicht
Diep uitgesneden canyons en prachtig geërodeerde zandsteenformaties
Uitgelicht
Exclusieve 22-daagse groepswandelreis door het ongerepte Mustang
Uitgelicht