Is de zomervakantie geboekt en wordt Italië je bestemming dit jaar? Of je nu in het noorden aan de meren verblijft, cultuur gaat snuiven in Rome of Florence of op het strand gaat liggen op Sicilië, bepaalde items zijn onmisbaar voor vrouwen die Italië bezoeken. En wij hebben deze voor je op een rijtje gezet!

© Pexels.com

Zonbescherming
Waar je ook verblijft in Italië, de kans dat de zon er zomers schijnt is heel groot. En waarschijnlijk is dat ook precies wat je wil, maar wees je er wel van bewust dat de zon zeker in het hoogseizoen behoorlijk sterk is en de temperaturen flink op kunnen lopen. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste middelen bij je hebt waarmee je jezelf hiertegen kunt beschermen. Een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor is natuurlijk onmisbaar, maar denk ook aan een zonnebril en een hoed of petje. Dat kan ook nog eens heel modieus zijn!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Een stijlvolle outfit
Want dat is het volgende punt, mode… Zoals bekend hechten de Italianen veel waarde aan een mooi en verzorgd uiterlijk. Op de camping kun je natuurlijk prima in je shorts rondlopen, maar als je (ook) de stad bezoekt kun je beter een paar stijlvolle items in je koffer stoppen. Denk aan een gekleed jurkje, een mooie maxi rok en vrouwelijke sandalen, met of zonder hak. Zo voorkom je dat je straks als een typische toerist in een té casual outfit tussen de opgetutte locals loopt.

Een multifunctionele doek
En daarmee bedoelen we bijvoorbeeld een sarong, pareo of een dunne sjaal. Je zult merken dat zo’n grote doek in diverse situaties van pas komt tijdens je vakantie. Zo vind je het misschien ongepast of niet fijn om in bikini een drankje te gaan halen bij een strandtent. Met een doek om je heen voel je je direct een stuk minder bloot. De doek kan bijvoorbeeld ook dienen als stranddoek om op te liggen wanneer je spontaan besluit om ergens neer te strijken aan zee. Daarnaast blijft Italië een religieus land. Ook als je van plan bent om een kerk te bezoeken tijdens je vakantie komt een dunne sjaal goed van pas, omdat er van alle bezoekers wordt verwacht dat schouders en knieën zijn bedekt.

© Pxhere.com

Insectenspray
Niets vervelender dan jeuk door een insectenbeet op vakantie. Zeker in gebieden bij het water of wijngaarden kan het stikken van de muggen. Neem daarom een spray mee die muggen of andere insecten op afstand houdt, en voor de zekerheid ook een middeltje tegen een onverhoopte beet.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Boeken
Op vakantie heb je eindelijk tijd om dat boek te lezen dat al maanden op je nachtkastje ligt. Meenemen dus! Het is heerlijk ontspannen om te lezen op je ligbedje aan het zwembad of aan zee. Om ruimte te besparen kun je een pocketeditie meenemen, maar voor de echte boekverslinders is een e-reader natuurlijk een nog slimmere optie. Urenlang lekker lezen in de zon, dát is pas echt vakantie.