Vraag aan 100 mensen wat hun droom is qua reizen of vakanties en de kans is groot dat er heel wat een cruise zullen opnoemen. Een vakantie met een cruisemaatschappij op één van die schitterende schepen: een echte droom. Nu denk je vast dat het een prijzige zaak en vast wel een beetje overroepen zal zijn. Weet dan dat er elk jaar opnieuw weer tal van leuke aanbiedingen te ontdekken zijn die je toelaten om zelfs voor een beperkt budget die droom waar te maken. Denk er maar even over na: een topbestemming met een cocktail in de hand en een vijfsterren behandeling aan boord. Kan het beter? Hier zijn alvast vijf ideetjes!

1. Het Caribisch gebied
Het Caribisch gebied is en blijft de topper bij uitstek. Niet alleen is het er heerlijk warm ongeacht welk seizoen je ook uitkiest maar bovendien is er per boot ontzettend veel te zien. Het ene eiland na het andere volgt elkaar in sneltempo op en wedden dat je dingen ontdekt die je nooit eerder zag? Van de befaamde ABC eilanden tot de Bahamas, van chillen in Jamaica tot een tripje over de kaaiman eilanden. Je kunt het zo gek niet bedenken of een reis doorheen de Caraïben heeft het voor je in petto. Bijkomend voordeel: het heerlijke eten en de goedkope cocktails!

©islands.com

2. Alaska
Een cruise richting Alaska? Nu denk je vast dat dat wel gekkenwerk moet zijn. Zo’n rondreis hoort toch te draaien rond zon en cocktails? Nee! Een reis hoort te draaien rond avontuur en prachtige zaken ontdekken. Twee dingen waar Alaska er tonnen van heeft. Zo kan je in de zomer zwemmen tussen de orka’s en in de winter gewoon de ontzagwekkende natuur van dit onontgonnen gebied gewaar worden.

©cobble-art.com

3. De Middellandse Zee
De Middellandse Zee is al sinds jaar en dag een ontzettend populaire bestemming. Dat heeft het één en ander te maken met het prachtige weer en de rustige wateren. Maar laten we ook niet vergeten dat dit gebied de cultuurhoofdstad ter wereld is. Het rijke menu aan havens, historiek en cultuur kunnen zo goed als iedereen een fan maken. Van het zonnige Spanje naar het schitterende Turkije of misschien het mysterieuze Griekenland? De opties hier zijn eindeloos!

4. Het noorden van Europa
Noord-Europa is een bestemming die de laatste jaren sterk aan populariteit aan het winnen is en dat mag eigenlijk geen verrassing zijn. Steden als Kopenhagen, Riga, Oslo en nog meer hebben heel wat te bieden. En dan vergeten we nog de natuur die hier leeft als nergens anders ter wereld. Wat dacht je van de prachtige Noorse fjorden of het barre Russische landschap?


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

5. Hawaï
Om toch terug te keren naar de zon: Hawaï is een schitterende eilandengroep midden in de oceaan. De verbluffende natuur en parelwitte zandstranden van het gebied zullen je in geen tijd over de streep trekken. Bovendien is een cruise naar Hawaï meer dan waarschijnlijk goedkoper dan een verblijf op één van de hotels in het eiland en bovendien zie je heel wat meer!