Thailand is al jarenlang een ontzettend populair vakantieland. Je kunt hier genieten van een rijke cultuur, heerlijk eten en prachtige natuurgebieden. Als natuurliefhebber moet je zeker eens een reis boeken naar de Thaise Phi Phi-eilanden. Je vindt deze eilandengroep ten zuidwesten van het vasteland. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan tijdens je bezoek aan deze eilanden. Hier vind je de top vijf.

© Pixabay.com

1. Viking Cave
Je bezoekt de Phi Phi-eilanden per boot, dus je kunt meteen genieten van de prachtige kust van deze eilanden. Hier vind je Viking Cave. Dit is een grote grot die je onder een klif van het eiland Phi Phi Leh vindt. De grootste trekpleister van deze grot is de indrukwekkende tekening van een Vikingschip. De Vikingen hebben Thailand natuurlijk nooit bezocht, dus deze tekening is geen honderden jaren oud. Toch is het een indrukwekkende grot om van dichtbij te zien.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Monkey Beach
Een bezoek aan de natuur is natuurlijk niet compleet zonder dieren. Monkey Beach is de plek waar je moet zijn als je apen in het wild wilt zien. Dit is een kleine zandstrook waar een grote troep apen te vinden is. Met sommige tourboten mag je het strand zelfs betreden, waardoor je oog in oog komt te staan met deze mooie dieren. Je mag ze alleen niet voeren, dus hou je lekkere snacks in je tas.

© Flickr.com

3. Maya Bay
Maya Bay is misschien wel het meest bekende stukje van de Phi Phi-eilanden. Deze baai is namelijk wereldberoemd geworden dankzij de film The Beach, met Leonardo DiCaprio. Een aantal indrukwekkende rotsen omringen een knus strand dat recht uit een advertentie lijkt te komen. Op het strand kan je lekker zonnen en de zee is perfect voor een frisse duik. Hier kan je dus lekker ontspannen.

4. Bamboo Island
Een ander mooi strand vind je op Bamboo Island. Hier vind je geen grote rotsen en bergen, maar een dik oerwoud dat achter het strand verscholen ligt. Bamboo Island heeft geen bewoners, dus je kunt hier alleen een paar uur zonnebaden. Toch is het de moeite waard om het eiland te bezoeken, want het lijkt alsof je je in een film bevindt. Bamboo Island is bovendien rustiger dan Maya Bay. Hier heb je dus alle rust die je nodig hebt.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

5. Phi Phi Don
Ben je op zoek naar wat meer levendigheid? Dan moet je een bezoek brengen aan Phi Phi Don. Dit is het grootste eiland in deze eilandengroep, met een bewonersaantal van ongeveer 3000 mensen. Je kunt hier sfeervolle winkeltjes vinden, genieten van een lekkere maaltijd en de lokale bevolking leren kennen. Dit is ook de plek waar je moet zijn als je eens een nacht wilt doorbrengen op de Phi Phi-eilanden.