Wie van plan is om een bezoek te brengen aan Marrakech wil natuurlijk zoveel mogelijk uit deze stad halen. Als één van de grootste steden in Marokko heeft deze plek alles te bieden op het gebied van cultuur, plaatselijke delicatessen en geschiedenis. Deze vijf bezienswaardigheden en activiteiten moet u meegemaakt hebben wanneer u van plan bent om deze stad zelf te gaan beleven.

©wikimedia.org

Wandelen in de Jardin Majorelle
Marrakech staat bekend om de levendigheid van de oude stad. Wie op zoek is naar een beetje afwisseling kan er voor kiezen om eens een bezoek te brengen aan de Jardin Majorelle. Deze tuinen, die zich aan de rand van de stad bevinden, zijn in 1933 aangelegd door kunstenaar Jacques Majorelle. Hier zijn bloemen en planten van over heel de wereld te bewonderen. Vanaf de jaren 90 is er ook een klein museum te vinden bij de tuinen. Dit museum is op initiatief van ontwerper Yves Saint Laurent samengesteld.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Ontspannen in een Hammam
Een Hammam is een traditioneel Marokkaans badhuis, en een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een authentieke Marokkaanse ervaring. Deze Hammams zijn op vrijwel iedere straathoek te vinden en hoeven ook helemaal niet duur te zijn. Er zijn ook grotere, luxere Hammams te vinden. Deze lijken iets meer op de badhuizen die in Europa te vinden zijn. Wie zich hier laat verwennen kan de rest van de citytrip weer vol nieuwe energie meemaken.

Een heerlijk hapje eten op Terrasse des Épices
De binnenstad van Marrakech is één wirwar aan straatjes en steegjes. Met marktkraampjes op iedere hoek en authentieke eettentjes is er genoeg te doen. Toch is er één letterlijk hoogtepunt in deze binnenstad: Terrasse des Épices. Dit is een groot dakterras waar u kunt uitkijken over de steegjes van Marrakech. Hier vindt u bovendien het lekkerste eten van de stad, met de meest traditionele Marokkaanse gerechten.

Nog steeds honger? Bezoek dan Djemaa el Fna

©jemaa-el-fna.com

Wie nog steeds niet genoeg heeft van de heerlijke gerechten uit de Marokkaanse keuken, kan terecht bij Djemaa el Fna. Dit is één van de grotere pleinen die Marrakech kent, en staat bekend om de eettentjes van hoge kwaliteit. Voor de echte avonturiers zijn er wat ongebruikelijke gerechten te vinden, zoals orgaanvlees. Maar hier vindt u ook verse groentegerechten, vleesspiezen en stoofpotjes die voor uw ogen worden bereid.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Overnachten in Marrakech
Door de jaren heen is het toerisme in de stad langzaam maar zeker toegenomen. Dat is fijn, want daardoor zijn er voldoende mooie hotels te vinden waar u in kunt overnachten. Wie op zoek is naar een wat meer authentieke ervaring, kan terecht in één van de Riad’s in de stad. Dit zijn traditionele woningen waar u een kamer kunt huren. Een Riad wordt gekenmerkt door een mooie binnentuin, en is de ideale manier om de sfeer te proeven van het echte dagelijkse leven in Marrakech.