Australië is een reisbestemming die bij vele reizigers op hun verlanglijstje pronkt. Wie droomt er nu immers niet van een rondreis doorheen de outback van het Australische continent? Van de indrukwekkende steden als Sydney tot wereldwonderen als het Great Barrief Reef, hier zijn de beste plaatsen om naar toe te reizen in Australië:

©atraxarta.com.au

10. Adelaide
Adelaide is de hoofdstad van South Australia, en meteen ook de stad waar de meeste Australiërs uit deze regio wonen. Niet alleen een must omwille van het koloniale verleden maar evenzeer voor de wijnstreek die erg bekend is.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

9. Darwin
Helemaal in het noorden gelegen waardoor het het dichtste punt bij Azië is. Net daarom kent de stad een erg internationaal karakter.

8. Hobart
Hobart is dan weer niet gelegen op het Australische vasteland maar op het nabijgelegen eiland Tasmanië. Het is de perfecte uitvalsbasis om het eiland te verkennen.

7. Brisbane
Brisbane is een altijd terugkerende tussenstop op ieders reisschema wanneer je door Australië reist. Het is de derde grootste stad van Australië na Sydney en Melbourne en het aangename klimaat is de grootste reden waarom reizigers hier een accommodatie boeken voor enkele dagen.

6. Perth
De stad Perth is dan weer gelegen in het westen van Australië waardoor het een van de meest afgelegen steden ter wereld is. Net die afgelegen locatie zorgt voor het unieke karakter van de stad. En dat is, je kan het al raden, de reden waarom heel wat reizigers die afstand overbruggen.

5. Melbourne
Melbourne ligt dan weer in het zuidoosten van het land en is de tweede grootste stad. Vooral zijn baai is erg indrukwekkend. Net daarom staat de Ocean Road Drive gekend als een van de mooiste autoroutes ter wereld. Daarnaast is de stad erg gekend als de locatie van het tennistornooi, de Australian Open.

4. Cairns
Met een tropisch klimaat, een aangename sfeer en zijn nabijheid bij het Great Barrief Reef hoeven we je niet te vertellen dat Cairns alle troeven heeft om reizigers naar zich toe te lokken. Niet in het minst daardoor is het een van de populairste trekpleisters in Australië.

3. Alice Springs
Diep in de outback van Australië ligt de plaats Alice Springs. Hier vind je nog de authentieke aboriginalcultuur terug. Daarnaast is dit woestijnachtige landschap de het decor van een van de meest gefotografeerde rotsen ter wereld: Uluru.

©alicespringstouristpark.com.au

2. Great Barrief Reef
Het wereldwonder Great Barrief Reef hoeft maar weinig uitleg. Dit koraalrif is een topbestemming voor fervente duikers en snorkellaars die even willen de onderwaterwereld verkennen. Het is het meest diverse ecosysteem in Australië en een van de populairse bezienswaardigheden in het land.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

1. Sydney
Wie Sydney zegt, denkt aan het Sydney Opera House en de nabijgelegen haven van de stad. Vaak is de grootste stad van het land ook de eerste kennismaking met de Australische cultuur.