Je hebt een vliegvakantie geboekt en bent helemaal klaar voor jouw reis vol zon, zee en strand. Voor je echt met het vliegtuig naar jouw accommodatie onder de zon vertrekt, is het wel verstandig om je nog even goed voor te bereiden op jouw vakantie. Daarom lees je in dit artikel welke drie do’s en don’ts je in je achterhoofd moet houden voor het organiseren van jouw perfecte strandvakantie.

De perfecte strandvakantie: Do’s
De perfecte strandvakantie is ontspannen, lekker zonnig en vooral gewoon erg gezellig. Om een onvergetelijke vakantie te kunnen hebben, zijn er drie dingen die je zeker moet doen:
1. De borden lezen. De meeste stranden hebben bepaalde regels, die uitgelegd worden op duidelijke borden met teksten en pictogrammen. Voor je een strand betreedt, lees je het bord even goed door. Zo voorkom je dat je (per ongeluk) regels overtreedt en hierdoor mogelijk in de problemen komt.
2. Ruim je troep op. Niemand wil op een vies strand vol afval liggen, jij ook niet! Om ervoor te zorgen dat andere mensen ook op een schoon strand kunnen liggen, ruim je altijd je troep op voor je weer naar je accommodatie gaat.
3. Respecteer de locals. Jij maakt maar tijdelijk gebruik van het strand: de locals zien dit echt als hun thuishaven. Respecteer de lokale bewoners daarom en nog leuker, knoop eens een gesprekje met ze aan!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Neem je jouw hond mee op de strandvakantie? Controleer dan altijd even of je hond wel welkom is op het strand. Je kunt flinke boetes krijgen als je jouw hond op een strand laat rondlopen waar het beestje in feite helemaal niet welkom is.

De perfecte strandvakantie: Don’ts
Er zijn dingen die je zeker wel moet doen voor de perfecte strandvakantie, maar er zij ook dingen die je beter niet kunt doen als je een geslaagde vakantie wil organiseren. De drie belangrijkste don’ts voor een geslaagde vakantie op het strand, zijn de volgende:
1. Direct naast iemand anders gaan liggen als dit niet nodig is. Natuurlijk heb je niet veel keus als het druk is op het strand, maar op een rustiger stand is het een echte don’t om direct naast iemand te gaan liggen.

2. Overal roken. Op veel stranden mag je tegenwoordig niet meer roken of mag je alleen roken in de speciaal hiervoor ingerichte gebieden op het strand. Steek dus niet zomaar overal een sigaret op.
3. Overduidelijk gluren. Natuurlijk mag je om je heen kijken, maar door overduidelijk gluren kun je nog wel eens in de problemen komen!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Door bovenstaande don’ts in je achterhoofd te houden als je op vakantie bent, weet je zeker dat je terug kunt kijken op een geslaagde vakantie vol zon, zee en strand. Ook weet je in dit geval zeker dat je niemand hindert op het strand en dus niet in de problemen kunt komen door asociaal gedrag.