In ons eigen land zijn talloze verschillende musea te vinden. Bij de meeste Belgen zullen de grote musea dan ook wel bekend zijn. Maar er zijn nog heel veel andere musea die veel minder bekend zijn. Daarmee is echter niet gezegd dat ze minder leuk of interessant zijn. Wil jij wat vaker op een daguitstap in eigen land? Hieronder zijn enkele minder bekende, maar zeker niet minder interessante, musea voor je op een rijtje gezet!

Bier- en Peketmuseum
Eigenlijk zou iedere bierliefhebber in België dit fantastische museum eens bezocht moeten hebben. In het Bier- en Peketmuseum leer je van alles over de biercultuur in België. Want laten we eerlijk zijn: bier en België zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je leer hier alles over de productie van bier maar ook over de verschillende smaken. Natuurlijk krijg je daar uiteindelijk dorst van. Daarom wordt een bezoek aan dit museum afgesloten met een traditionele Cervoise bierproeverij. Dit museum is gelegen in Anthisnes, in een unieke dojon uit de twaalfde eeuw. Het is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 uur tot en met 18:00 uur en de entree is slechts 5 euro voor volwassenen. Kinderen en mensen die ouder zijn dan 65 jaar mogen voor 4 euro naar binnen!

© commons.wikimedia.org

Wielermuseum
Ook de koers is niet weg te denken uit België. In Roeselare kun je het Wielermuseum bezoeken. Vooral voor de Ronde van Vlaanderen is erg veel aandacht in dit museum. Er is van alles te zien en te leren over de koers in dit museum dat elke dag van 10:00 uur tot 17:00 uur geopend is. De toegang is gratis en in het winterseizoen is het museum op de zondag gesloten.

Fondation Folon
Voor de liefhebbers van kunst is Fondation Folon het ideale museum voor een daguitstap. Hier zijn de ruim 500 verschillende werken van de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon tentoongesteld. Door middel van muziek en film worden de aquarellen, etsen, beeldhouwwerken en affiches op een unieke wijze aan je gepresenteerd. Het museum is gevestigd in Kasteel van Terhulpen in Waals-Brabant en het is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 09:00 uur tot en met 17:00 uur. De toegang is 9 euro en kinderen mogen voor 5 euro naar binnen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Meesters van het vuur
Altijd al gefascineerd geweest door vuur? Plan dan een daguitstap naar de Meesters van het Vuur. Dit museum geeft vuurdemonstraties in een smids die stamt uit de negentiende eeuw. Leer alles over de inwoners van het Maasgebied tijdens de industriële revolutie en loop de route van het vuur. Je ontdekt hoe belangrijk het vuur is geweest vanaf de dag dat de mens het ontdekte tot de dag van vandaag! Het museum is van 23 maart tot en met 25 oktober elke dag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Tijdens feestdagen en schoolvakanties is het museum overigens ook geopend. De toegang is slechts 6 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen.