Je gaat voor het eerst een cruise maken en je weet niet zo goed wat je moet verwachten. Na een tijdje ben je vanzelf gewend op het cruiseschip, maar het is wel fijn om te weten hoe je eerste dag op een schip eruit ziet. Daarom krijg je in dit artikel drie handige tips voor de eerste dag op een cruiseschip, zodat je jouw vakantie meteen vanaf de eerste dag een groot succes kunt maken.

©commons.wikimedia.org

Tip 1: kom op tijd
Boek je een cruisevakantie, dan krijg je van de reisorganisatie vaak twee tijden doorgegeven. De ene tijd is de inschepingstijd van jouw cruisevakantie en de andere tijd is de vertrektijd van het cruiseschip. Je kunt tussen de inschepingstijd en de vertrektijd boarden, maar wij raden je aan om zo snel mogelijk aan boord te gaan. Ben je wat eerder, dan weet je namelijk zeker dat je op tijd aan boord bent. Ook is het wat rustiger bij het boarden, zodat je zonder stress en drukte aan boord aan jouw cruisevakantie kunt beginnen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Tip 2: neem niet alles mee in je grote koffer
Ga je aan boord van het cruiseschip, dan moet je jouw grote koffer inleveren bij het personeel. Je krijgt je koffer wel terug, maar dit kan even duren aangezien alle koffers ingeboekt moeten worden. Neem daarom niet al je bagage mee in de grote koffer, maar doe ook wat in je handbagage. Mocht het wat langer duren voor je jouw bagage krijgt door vertraging bij het boeken van de koffers, dan kun je in ieder geval al even vooruit met je handbagage. Doe bijvoorbeeld wat toiletartikelen, je badkleding en een handdoek in je handbagage en je kunt in ieder geval al lekker douchen of zwemmen als je je koffer nog niet teruggekregen hebt.

Tip 3: let goed op bij de ‘safety drill’

Het bijwonen van de safety drill van een cruiseschip is altijd verplicht, ook als je maar kort gaat varen en dus niet zo lang op het cruiseschip zit. Het is dus niet de vraag of je naar de safety drill moet komen, maar wanneer deze korte training plaatsvindt. Dit kun je aan het personeel van het cruiseschip vragen, eventueel direct nadat je aan boord van het cruiseschip bent gekomen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Het is belangrijk om goed op te letten bij de safety drill. Je gaat er niet vanuit dat je iets met de veiligheidstips en –maatregelen moet doen, maar het kan zomaar voorkomen dat je jouw kennis toch in de praktijk moet gaan brengen. Is dit inderdaad het geval, dan is het fijn als je weet wat je te doen staat. Zeker als je het hoofd van het gezin bent en op de kids moet letten, is het belangrijk om goed op te letten bij deze verplichte veiligheidstraining.