December is in onze contreien over het algemeen best een sombere en koude maand. Gelukkig kan je altijd op reis gaan om de stemming te verbeteren. Heb je altijd gedacht dat in hartje winter de mogelijke reisbestemmingen behoorlijk beperkt zijn? Dan is het dringend tijd om je wakker te schudden. Reizen in december? Als je de juiste plekken weet is dit net de beste periode om de koffers te pakken en op avontuur te gaan. De vijf beste bestemmingen in december!

© commons.wikimedia.org

Helder blauw water in Belize
Belize is een parel in Latijns-Amerika die veel te weinig aandacht krijgt. In december is het er hartje zomer en is ook het orkanen seizoen net achter de rug. Bijzonder aan dit land? De vele paradijselijke eilanden en vaartochten langs het prachtige koraal en de waanzinnig helderblauwe zee. Duiken in het water, lekker luieren aan het strand of gewoon genieten van het weer met een cocktail in de hand. In dit paradijs kan het allemaal.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

De markten van München
Wil je liever in Europa blijven en wat echte goede, oude local culture opsnuiven? Dan kan je in de periode rond Kerstmis op geen betere locatie zijn dan in hartje München. Deze prachtige Duitse stad heeft al sinds de 14de eeuw een enorm grote traditie in de vorm van markten. Allerhande kerstmarkten rond de Marienplatz springen in het oog en de algemene sfeer is er gewoonweg fantastisch. Een beetje Glüwein binnenslokken of één van de vele andere lokale specialiteiten proeven: niet te missen!

© Pixabay.com

De tenoren in Milaan
In Milaan start het opera seizoen op 7 december. Het imposante operagebouw werd gebouwd in 1778 en heeft echte grootheden als Verdi nog gekend. Niet voor niets is deze openingsnacht ook één van de evenementen van het jaar in de stad. Heb je geen geluk met de tickets? Snuif dan gewoon eens de sfeer van de stad zelf op. Er zijn allerlei leuke marktjes, speciale religieuze diensten en nog veel meer te beleven. Bovendien is Milaan ook gewoon een echte mooie stad.

We gaan naar Mexico!
De winter is behoorlijk koud en het spreekt dan ook voor zich dat je graag een warmere plek opzoekt. Naast Belize is ook Mexico een echte aanrader. De schitterende Yucatan kent temperaturen van gemiddeld 25 graden en biedt een groot cultureel erfgoed. Even leuk als dat erfgoed is het meedoen aan de traditionele vieringen rond de maand december in dit mooie land. Posadas, allerhande processies en de wereldbekende piñatas passeren allemaal de revue. Ben jij er klaar voor?


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Zwoel Marrakech
Marrakech is op zijn hoogtepunt in december. De temperaturen beginnen eindelijk menselijke vormen aan te nemen en bovendien is er het bekende filmfestival. Een festival dat elk jaar opnieuw aan belang toeneemt en tal van bekende filmsterren richting Marokko brengt. Niet alleen maak je kans op het spotten van één van deze bekende gasten, maar bovendien tonen ze doorheen de hele stad de beste films van het moment. En dan heb je de rest van deze parel nog niet ontdekt!