Het Verenigd Koninkrijk heeft in totaal 28 bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, waarvan er zich vier in Londen bevinden. Deze bijzondere plekken bieden een kijkje in de rijke historie van deze levendige, culturele stad. Boek een mooie citytrip en reserveer een accommodatie in het centrum van de stad, en geniet van al het moois dat deze prachtige stad te bieden heeft.

Tower of London
Dit fort ligt aan de rivier de Theems in het hart van de stad. Al in 1078 werd de eerste steen van het oudste gebouw gelegd. Dit was een vierkant stenen fort dat bescherming moest bieden tegen de Normandische veroveraars. Daarna deed de Tower dienst als gevangenis, garnizoen en koninklijk paleis. Tegenwoordig worden in de Tower de Britse kroonjuwelen tentoongesteld aan toeristen van over de gehele wereld. Het is daarmee één van de meest beroemde toeristische attracties van de stad. De oude legende van de raven in de Tower of London draagt hiertoe zeker bij. Deze vertelt dat het Koninkrijk uiteen zal vallen als de raven de Tower ooit zullen verlaten. De legende van de raven dateert uit de tijd van Koning Karel II, die de opdracht gaf dat in de Tower altijd zes raven aanwezig moeten zijn.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Palace of Westminster

Het Palace of Westminster, ook wel Houses of Parliament genoemd, bevindt zich eveneens aan de oever van de Theems. Hier zetelt het Britse Parlement dat bestaat uit het House of Commons en het House of Lords, vergelijkbaar met onze Eerste en Tweede Kamer. Als u naar Londen reist, moet u beslist de iconische Big Ben hebben gehoord. Deze bevindt zich in ‘Elizabeth Tower’, die u kunt beklimmen via een lange stenen wenteltrap. Verder bevindt zich hier Westminster Abbey, die wereldberoemd is vanwege de kroningen van diverse Engelse vorsten en koninklijke huwelijksvoltrekkingen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Maritime Greenwich
Het museumcomplex National Maritime Museum, dat tussen de rivier de Theems en Greenwich Park ligt, staat samen met het Koninklijk Observatorium van Greenwich op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als Maritime Greenwich. Het is een koninklijk park, waarvan Londen er in totaal acht telt. In het noorden van het park richting de Theems ligt het National Maritime Museum en het Queen’s House. In het midden op de top van een heuvel vindt u de sterrenwacht het Royal Observatory.

Kew Royal Botanic Gardens
Dit is een populaire botanische tuin, die ligt tussen Richmond upon Thames en Kew in het zuidwesten van Londen. Het tuinencomplex is ongeveer 120 hectare groot, en is daarmee één van de grootste botanische tuinen op onze planeet. Het herbergt vele zeldzame soorten planten en staat sinds 2003 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tuin is aangelegd door verschillende beroemde landschapsarchitecten. Koningin Victoria stelde de tuin in 1841 open voor het publiek, zodat vanaf toen iedereen van de tuin kon genieten. Verder vindt u in de tuin de Chinese pagode, de Oranjerie, de Japanse Poort, het Arboretum en diverse kassen. In 2014 is het indrukwekkende Waterlily House heropend. Dit is zeker een bezoekje waard!