Tijdens de zomervakantie trekken veel Belgen massaal richting de kust. Sommigen gewoon voor een dagje strand, terwijl anderen er wekenlang doorbrengen om hun vakantie te vieren. Dat is ook niet zo vreemd aangezien je er met een beetje geluk alle ingrediënten kunt vinden voor een geslaagde vakantie. Natuurlijk mag dat ook wat kosten, vooral als je meerdere dagen gaat. Dan moet je immers wel een hotel boeken en ook het eten en drinken is niet gratis. Vergeleken met de rest van de wereld, zijn de Vlaamse badplaatsen echter behoorlijk voordelig. Toch zal het je waarschijnlijk verbazen welke de duurste is!

De Kusttram

© Wikipedia.org

Knokke-Heist
Vraag een gemiddelde Belg naar wat volgens hem of haar de meest dure badplaats in ons land is en je krijgt waarschijnlijk Knokke-Heist als antwoord. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien deze stad een behoorlijk dure reputatie heeft. Daardoor gaan mensen er automatisch vanuit dat dit ook de duurste badplaats is, maar dat is helemaal niet het geval. Wanneer je een dagje naar de kust wil gaan, is niet Knokke-Heist het duurste maar Blankenberge.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Strand Prijsindex
Dat blijkt uit de Strand Prijsindex waarbij jaarlijks 300 stranden van over de hele wereld worden gerangschikt. Om tot een conclusie te komen wordt er door specialisten gekeken naar de kosten van een flesje zonnecrème, een biertje, een flesje water en een ijsje. Daarnaast wordt er ook een lunch inclusief drankje en dessert meegerekend. Tot slot komt daar nog de prijs van extra faciliteiten bij. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een toegangsprijs voor het strand maar ook andere bijkomende kosten zoals een parasol of een ligstoel.

strandbar

© Pixabay.com

België doet het goed!
Vergeleken met de rest van de wereld ben je op het strand in België ontzettend voordelig uit. Zoals gezegd staat Blankenberge het hoogste van de Belgische stranden. Dat is echter pas op de 147e plaats in de lijst. Een gemiddelde dagprijs in Blankenberge is 38,40 euro. Knokke staat daar met 38,05 niet heel ver achter op de 155e plaats. Hoewel dat verschil niet al te groot is, is Blankenberge de duurste badplaats van ons land. Opvallend is trouwens ook dat er nog meer Belgische badplaatsen op de lijst voorkomen. De Haan, Oostende en Westende staan allemaal op deze lijst. De meest goedkope optie in België is De Panne, waar je slechts 26,52 euro kwijt bent voor een hele dag.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Duurste badplaats
Voor de duurste badplaats ter wereld moet je naar een eiland in de buurt van Australië. Daar liegt namelijk Anse Vata in Nieuw-Caledonië. Hier ben je voor een dagje strand een kleine 80 euro kwijt. Nieuw-Caledonië is een klein eiland dat in de buurt van Australië ligt. Overigens zijn er ook verschillende stranden uit Nederland hoog op de lijst geëindigd. Het klinkt misschien ongeloofwaardig maar Vlieland is hoger op de lijst geëindigd(en dus duurder) dan Venice Beach dat in Los Angeles ligt. Het meest goedkope strand ligt trouwens in Hoi An dat in Vietnam ligt. Daar ben je voor een hele dag slechts 13,44 euro kwijt.