Cuba is een ontzettend populair vakantieland dat heel wat te bieden heeft. Denk maar aan salsa, heerlijke mojito’s en stijlvolle sigaren. Combineer dat cultureel erfgoed dan nog eens met de heerlijke temperaturen en schitterende kustlijn en je snapt meteen waarop op hotel gaan op Cuba op de bucket list van eender wie hoort te staan. Dit midden-Amerikaans land ligt op goed 10 uur vliegen van bij ons en heeft heerlijke bestemmingen te bieden voor een rondreis. Het bruisende Havana, de blauwe zee of de vele authentieke dorpen die je her en der ziet. Wat mag je in Cuba zeker niet vergeten te doen?

Wat zeker te doen in Cuba?

1. Een oldtimer
Het handelsembargo dat de Verenigde Staten Cuba oplegde al die jaren terug heeft van Cuba het land van de oldtimers gemaakt. Minstens één keer moet je dan ook gewoon tijdens je vakantie plaatsnemen achter het stuur van één van de gevaartes.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Salsa!
Of je nu kan dansen of niet is van geen enkel belang. Cuba is het land van de salsa en je ontkomt er ook echt niet aan. Waar je ook bent kan je wel een paar lessen salsa volgen of een dansclub vinden waar je de beentjes los kunt gooien.

3. Wandelen!
De natuur van Cuba is haast onovertroffen met dank aan het klimaat. Een wandeling maken bij prachtige plaatsen als Baracao of Pinar del Rio is dan ook een must. Is onderwater meer jouw ding? Ga dan duiken bij Isla de Juventud.

4. Land van de revolutie
Cuba is het land van de revolutionairen. Namen als Ché Guevara, Antonio Maceo, Fidel Castro en José Marti zijn namen als klokken en drukten op Cuba hun stempel. Doorheen het land kan je dan ook tal van musea terugvinden en rondleidingen die aan de heren gewijd zijn.

5. Sigaren
Cuba is ook bekend omwille van de hoge kwaliteit van de sigaren. Het is dan ook een echte misdaad om een bezoekja aan Cuba af te sluiten zonder ten minste één keer in een echte sigarenfabriek gestaan te hebben. Een aanrader is het stadje Vinales waar tal van tabaksboeren wonen.

6. Festivals
Het spreekt voor zich dat een land als Cuba weet wat feesten is. Tijdens de zomermaanden val je dan ook zo goed als over de festivals. Zorg er zeker voor dat je in juli carnaval niet mist!

Vergeet je vaccinaties niet!
Het eerste dat je moet weten als je op reis naar Cuba trekt is dat je een visum nodig zal hebben. Dit visum moet je op voorhand aanvragen en is 30 dagen geldig. Een tweede gouden raad is je te laten vaccineren: het is niet verplicht maar een vaccinatie tegen DTP en hepatites A is aan te raden. Neem zeker ook voldoende pijnstillers en zonnebrand mee!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Vergeet geen cash!
In Cuba kun je niet betalen met euro’s. Daar heb je de Cuban Peso Convertible of ook wel CUC voor. Neem vooral cash mee als je naar Cuba trekt want betalen met de kaart is verre van overal mogelijk. Je kan ter plaatse wisselen bij banken of Cadeca’s, de zogenaamde wisselkantoren.